درد بالای کمر به عنوان درد توراسیک شناخته می شود. این درد معمولاً بین تیغه های شانه فرد رخ می دهد. این مقاله عوامل ایجاد ، روش های درمانی و نکات پیشگیری از درد در قسمت فوقانی کمر را بررسی می کند.
علل درد بالای کمر
درد کمر می تواند در هر قسمت از قسمت فوقانی کمر بین گردن و کمر فرد ایجاد شود ، اما معمولاً بین تیغه های شانه این درد ها احساس می شود. عوامل مختلفی می توانند باعث بروز این نوع کمردرد شوند. در زیر به بررسی برخی از آن ها می پردازیم.
کشیدگی یا آسیب عضلانی : هنگام ورزش یا بلند کردن نادرست اشیا ، فرد می تواند به عضلات فوقانی پشت کمر آسیب برساند. خستگی عضلات می تواند منجر به ناراحتی شود که ممکن است به صورت درد حاد یا درد مبهم ظاهر شود. درمان معمولاً شامل درمان های خانگی مانند داروهای تسکین درد و استراحت است.
شکستگی ستون فقرات : شکستگی ستون فقرات یا شکستگی مهره های کمر می تواند ناشی از ضربه شدید باشد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- برخورد اتومبیل یا موتور سیکلت
- سقوط از ارتفاع
- یک حادثه ورزشی
درمان این موارد معمولاً نیاز به مراقبت های فوری پزشکی دارد.
پوکی استخوان : شکستگی ستون فقرات می تواند به دلیل پوکی استخوان رخ دهد. این شرایط زمانی اتفاق می افتد که استخوان ها بسیار ضعیف می شوند و احتمال شکستن آنها بیشتر است.
آرتروز : آرتروز ستون فقرات شایع ترین عارضه درد بالای کمر است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که غضروف در بدن ، که به طور معمول انتهای استخوان ها و مفاصل را تشکیل می دهد ، شکسته یا فرسوده می شود. در ستون فقرات ، آرتروز مفاصل محل اتصال مهره ها را تحت تأثیر قرار می دهد. حرکت این استخوانهای آسیب دیده باعث آسیب بیشتر و تشکیل خار استخوان می شود. اینها می توانند روی اعصاب فشار وارد کنند و باعث درد در قسمت فوقانی کمر شوند.
استرس : مطالعات نشان می دهد ارتباطی بین استرس و درد در قسمت فوقانی کمر وجود دارد. وقتی فرد احساس استرس می کند ، عضلاتش سفت می شوند و با گذشت زمان این مسئله باعث ناراحتی می شود.
درد ارجاع شده : درد در قسمت فوقانی کمر می تواند به دلیل وجود مواردی در جای دیگر بدن باشد. این نوع درد به عنوان درد ارجاع شده شناخته می شود. مشکلات کیسه صفرا ، از جمله سنگ صفرا و التهاب جدی ، می تواند باعث این نوع درد شود. درمان بسته به شدت و محل درد متفاوت است.
عفونت ستون فقرات : به چند دلیل فرد می تواند به عفونت های ستون فقرات مبتلا شود. عوامل خطرزای این بیماری شامل تغذیه نامناسب ، سرکوب سیستم ایمنی ، عفونت HIV ، سرطان ، دیابت و چاقی است. عفونت های ستون فقرات می توانند باعث درد در قسمت فوقانی کمر شوند. درمان ها معمولاً شامل داروهای پزشکی مانند آنتی بیوتیک یا ضد قارچ ها است.
بیشتر بخوانید : عفونت دیسک کمر
فتق دیسک : دیسک فتق شده اغلب به عنوان بیرون زدگی دیسک نیز شناخته می شود. این وضعیت اغلب در ناحیه کمر اتفاق می افتد و همچنین می تواند در گردن ایجاد شود.در این حال ،می تواند باعث درد در ققسمت بالای کمر شود. دیسک های فتق شده معمولاً به خوبی به درمان در منزل پاسخ می دهند. در صورت عدم پاسخ به سایر درمان های غیر جراحی، اگر دیسک به نخاع آسیب وارد کند، جراحی دیسک کمر مناسب ترین درمان محسوب می شود.
درد فوقانی کمر هنگام تنفس : گاهی اوقات ، وقتی نفس عمیق می کشد ، درد در قسمت بالای کمر افزایش می یابد. حرکات نفس کشیدن به طور طبیعی ستون فقرات را تحت تأثیر قرار می دهد ، زیرا ستون فقرات به قفسه سینه متصل است و معمولاً جای نگرانی نیست. با این حال ، در برخی موارد ، ممکن است این درد مسئله جدی تری را نشان دهد. به عنوان مثال ، این درد می تواند مشکلی در ریه ها را نشان دهد ، مانند لخته خون یا آمبولی ریه.
جهت اطلاع از علت دقیق درد در قسمت بالای کمر، مراجعه به متخصص ستون فقرات ضروری است.
درمان های خانگی
در بیشتر موارد ، درد بالای کمر با درمان های خانگی برطرف می شود ، که شامل موارد زیر است.
دارو : داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی ، مانند ایبوپروفن ، می توانند به تسکین کمردرد کمک کنند اما توجه داشته باشید که این دارو ها صرفا برای تسکین درد هستند و جنبه درمانی ندارند و باید به دنبال علت اصلی درد و برطرف کردن ان باشید. این دارو ها معمولاً بدون نسخه پزشک در دسترس هستند. می توان آنها را به صورت خوراکی به صورت قرص مصرف کرد و یا به صورت کرم ، ژل یا اسپری به صورت موضعی روی ناحیه آسیب دیده قرار داد.
کمپرس گرم و سرد : استفاده از کمپرس آب گرم یا خوابیدن در وان آب گرم می تواند به کاهش درد در قسمت بالای کمر کمک کند. کمپرس یخ نیز می توانند به تسکین کمردرد کمک کنند ، اما فرد نباید آنها را مستقیماً روی پوست قرار دهد. در عوض ، بسته های یخ را قبل از استفاده از ناحیه آسیب دیده ، در حوله یا پارچه بپیچید.
استراحت : اگرچه استراحت می تواند به درد کمر کمک کند ، اما به این معنا نیست که فرد باید همیشه در حال استراحت باشد. بی تحرکی خود یکی از عوامل درد در ناحیه کمر است. جامعه پزشکی به طور معتقد است که فعال ماندن برای افراد کمردرد بسیار مهم است.
حرکات کششی و تمرین ورزشی : کشش ها و تمرینات مختلف می تواند به جلوگیری یا تسکین درد در قسمت فوقانی پشت کمر کمک کند. متخصصان پزشکی اغلب یوگا را برای سلامت کمر و جلوگیری از ناراحتی توصیه می کنند. همچنین می تواند مانع بازگشت درد شود.
بیشتر بخوانید : بهترین تمرینات ورزشی مناسب کمر درد
روش های پیشگیری
در حالی که همیشه نمی توان از کمردرد جلوگیری کرد ، می توان تکنیک هایی را برای کاهش خطر ابتلا به آن تمرین کند. این تکنیک ها عبارتند از:
- بلند کردن اشیا به صورت صحیح
- استراحت منظم بعد از نشستن طولانی مدت و انجام کارهای تکراری
- اطمینان حاصل کنید که به طور منظم از خواب بلند شوید و راه بروید
- رعایت نکات صحیح نشستن و یا ایستادن
- انجام صحصح تمرینات ورزشی برای جلوگیری از آسیب دیدگی
- قطع فعالیتی که باعث کمردرد می شود
تشخیص
کشیدگی عضلانی اغلب علت درد در قسمت فوقانی راست کمر است ، اما گاهی اوقات ممکن است دلیل جدی تری وجود داشته باشد. یک پزشک از فرد در مورد هر گونه آسیب دیدگی در ناحیه کمر ، مانند یک حادثه مربوط به ورزش یا یک تصادف رانندگی ، سوال می کند. همچنین در مورد سابقه پزشکی فرد و درد برای تعیین علت سوال می کنند. همچنین ممکن است برای افراد آزمایش های بیشتر را مشخص کنند.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر فردی به دلیل آسیب دیدگی یا تصادف دچار کمردرد شد ، باید به دنبال مراقبت پزشکی باشد. همچنین اگر بعد از یک هفته درد کمر برطرف نشد باید با پزشک صحبت کنید. اگر کمر درد همراه سایر علائم نگران کننده است ، از جمله ضعف عضلانی ، مشکلات مثانه ، گزگز یا بی حسی ، فرد باید فورا تحت مراقبت های پزشکی قرار گیرد.
خلاصه
درد بالای کمر می تواند علل مختلفی داشته باشد. بیشتر آنها با درمان های خانگی برطرف می شوند ، اما گاهی اوقات ، ممکن است به مداخله پزشکی نیاز داشته باشند. اگر درد بالای راست کمر ادامه داشته باشد ، ممکن است فردی بخواهد از پزشک خود بخواهد تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهد
نظرات
سلام وقتتون بخیر، من ۳۰ ساله و مجردم، و حدودا ۶ ماهه که تقریبا ۵،۶ باری قسمت فوقانی سمت راست کمرم( زیر شانه) درد عجیبی مثل گرفتگی ایجاد میشه و فوق العاده درد مبکنه که کاری نمتونم انجام بدم و ساعتها طول میکشه، و کل روزم را خراب میکنه،و فقط مجبورم ژلوفن بخورم تا اونم بعد ۱ساعتی اثر کنه، هربار به پزشک عمومی مراجعه کردم و هربار میگن چیزی نیست، سونوگرافی انجام دادم گفتن چیزی نیست، و من تخمدان پلی کیستیکم ،نمیدونم به اون مربوطه یا نه، اما قسمت بالای کمرم سمت راست هست .محبت میکنین اگر بنده را راهنمایی کنین که چکار کنم.باتشکر فراوان.
برای درد شانه، شما میتوانید به پزشک عمومی، متخصص فیزیوتراپی ورزشی، متخصص ارتوپدی، یا متخصص روماتولوژی مراجعه کنید. در مراجعه اولیه خود، پزشک عمومی ممکن است شما را به یک پزشک متخصص مرتبط ارجاع دهد.