طول عمر بیماران تومور مغزی وابسته شرایط و نوع توموری است که در بیمار ایجاد شده و همین موارد میتواند تاثیر مستقیم در طول عمر آنها داشته باشد. همانطور که می دانید تومور مغزی یک بیماری بسیار خطرناک و سنگین است که می تواند در مدت زمان کم باعث مرگ بیمار شود. اما به طور کلی شرایطی نظیر نوع تومور اندازه تومور نحوه انتشار و محل قرارگیری تومور می تواند تعیین کننده طول عمر بیمار باشد.
در نتیجه برای مشخص کردن طول عمر بیماران تومور مغزی حتما باید این شرایط بررسی شده و برای افزایش طول عمر آنها عمل ها و درمان های مختلفی صورت گیرد.
تومور مغزی چیست؟
تومور مغزی یک بیماری است که در مغز اتفاق افتاده و باعث رشد سلول های ناهنجار در مغز می شود. رشد سلول های ناهنجار باعث ایجاد توده ای در مغز شده که به آن تومور گفته می شود. به طور کلی تومور های مغزی به دو دسته کلی تقسیم می شوند که طول عمر بیماران تومور مغزی در هر کدام از این دسته ها متفاوت است.
دسته اول شامل توموری است که منشا آن از سلولهای خود مغز بوده و به آن تومور مغزی اولیه گفته می شود. این تومور در کودکان به طور معمول در حفره کرانیال خلفی و در بزرگسالان در دو سوم قدامی نیمکره مغزی شکل می گیرد.
دسته دوم شامل توموری است که در اثر گسترش سرطان یا بدخیمی خطرناک از دیگر اندامها به مغز ایجاد شده باشد. به این تومور، متاستاز یا تومور مغزی ثانویه گفته می شود.
نشانه های بروز تومور مغزی
زمانی که بیمار دچار تومور مغزی می شود علائم و نشانه هایی در بیمار ایجاد شده که از شایع ترین علائم تومور مغزی می توان به سردرد، ضعف، ناهماهنگی، تشنج، عدم توانایی در راه رفتن و حرف زدن، تغییرات خلقی، مشکل در تمرکز و دیگر مشکلات مغزی اشاره کرد. بیشترین نشانه ها در مرحله آخر تومور مغزی نمایان می شوند، اما اگر بتوان محل دقیق تومور و میزان پیشرفت تومور را تشخیص داد، میتوان راحت تر آن را درمان کرد.
طول عمر بیماران
بر اساس گزارشات تهیه شده از بیماران مبتلا به تومور مغزی، می توان گفت که درصدی بیماران پس از انجام جراحی تومور مغزی ، درمان با اشعه یا شیمی درمانی، کاملا بهبود یافتند.
طول عمر بیماران تومور مغزی در گریدهای مختلف چقدر است؟
همان طور که گفت این میزان طول عمر بیماران بستگی به نوع تومور، سن بیمار، شرایط جسمانی، موقعیت قرار گیری تومور و موارد دیگر دارد. بنابراین تعیین میزان دقیق احتمال بقای بیماران بسیار سخت است اما بر طبق آمار می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نروم آکوستیک :
نوعی تومور خوش خیم است که به آن شوانومای وستیبولار گفته میشود و تقریباً همیشه قابل درمان است. از نشانه های این تومور میتوان به کاهش میزان شنوایی، عدم تعادل،سردرد، سرگیجه، فلج شدن بخشی از صورت و غیره اشاره کرد.این تومور معمولاً در اثر امواج مایکروویو در دستگاه الکترونیکی ایجاد می شود. احتمال بقای بیماران تومور مغزی در این نوع تومور بسیار بالاست. ( تومور عصب شنوایی)
آستروسیتوما :
تومور آستروسیتوما نوع دیگری از تومور مغزی است که دارای گرید های یا درجات مختلف میباشد. احتمال بقای بیماران تومور مغزی در این نوع تومور بنا به درجات آن متفاوت خواهد بود.
اپاندیموما:
تومور اپاندیومیوما نوعی از تومور مغزی است که بقای عمر بیماران تومور مغزی در آن بسته به محل قرارگیری تومور دارد زیرا این تومور در مغز یا ساقه مغز قرار گرفته همین امر میتواند در درمان آن تاثیر گذار باشد. منشا این تومور، سلولهای آپاندیمال است که این سلول ها در مایع مغذی و رشته های نخاعی وجود دارند و وظیفه آنها ترمیم آسیبهای بافت عصبی است.
الیگودندروگلیا :
بیماران مبتلا به تومور مغزی الیگودندروگلیا نیز در گرید های مختلف بهبود یافتهاند. البته احتمال ابتلا به تومور الیگودندروگلیا بسیار نادر بوده و آمار دقیقی در دسترس نیست.
نظرات
سلام به همه کسانی که این مطلب رو میخونن.
من مادرم ۲سال و نیم پیش ناگهان تومور gbm گرفت.
بیش از ۲۰ تا دکتر رفتم و کلی سایت سرچ کردم و همه جا فقط اخبار بد خوندم و امید بیش از ۶_۹ماه نداشتم.ولی بعد از ۲سال مادر من ۷۰درصد از تومورش با رادیوتراپی و خوردن قرص تمودال از بین رفته خداروشکر.
خواستم هرکی این رو میخونه بدونه همیشه امید هست.
آقای حسام پدر من هم دقیقا این مشکل و دارن و به تازگی جراحی شدن ممکنه به من ایمیل بزنید؟??????
parastoo.salehpur@yahoo.com
سلام اقا حسام پدرمنم همچون مریضی
داره به منم گفتن بیشترازنه ماه زنده نمی ماند الان میخام ببرم رادیوتراپی به نظرت سودمند میباشد.
سلام مادر من ۳سال پیش رفتن چشم پزشکی دکتر بعداز دیدن عکس چشمشون گفتن باید ایشون برن ام آر آی از ترس من نبردمشون گفتن ی چیزی تو عکس دیدن الان بعداز ۳ سال مادر ی کم سردرد وسنگینی سر داره خیلی میترسم ب نظرتون توموره
با سلام
باید معاینه شوند