علائم دیسک کمر چیست ؟

  • تاریخ: بهمن ۲۷, ۱۳۹۸
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 1254 بار
علائم دیسک کمر

دیسک کمر نوع عارضه است که مهره های ستون فقرات ایجاد شده و باعث ایجاد درد و مشکلات خطرناکی در بیمار میشود. علائم دیسک کمر می تواند زندگی فرد را مختل کند. به طور کلی دیسک کمر نام قسمتی است که فاصله بین مهره های ستون فقرات را پر کرده و شامل یک هسته نرم و ژله ای مانند و یک پوسته محکم و انعطاف پذیر می باشد.

زمانی عارضه دیسک کمر رخ می‌دهد که در اثر عوامل مختلف لایه بیرونی دیسک ضعیف شده یا دچار آسیب دیدگی شود. در نتیجه آسیب دیدگی دیسک کمر، هسته نرم و ژله ای از پوسته بیرون زده و باعث به وجود آمدن فشار بر روی رشته های عصبی و نخاع می شود.

همانطور که می دانید ستون فقرات و ناحیه اطراف آن دارای رشته های عصبی بسیار حساس و زیاد بوده و بروز فشار بر روی آنها می‌تواند است درد ایجاد کند. بنابراین در اثر وقوع چنین اتفاقی در نقاط مختلف کمر و بدن درد ایجاد شده و گاهی موجب بی حسی و ضعف در بازوها و پاها میشود.

برای تشخیص بروز دیسک کمر در افراد، در اولین مرحله پزشک سعی می‌کند تا علائم و نشانه های به وجود آمده را بررسی کرده تا متوجه شود که مشکل از چیست.

نشانه ها و علائم دیسک کمر

از رایج ترین علائم بروز دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

احساس درد در بازوها یا پاها

زمانی که دیسک در ناحیه کمر رخ داده باشد بیشترین مقدار درد در قسمت باسن، ران و ماهیچه احساس می شود. همچنین ممکن است در قسمت های دیگر پا نیز این درد احساس گردد.

زمانی که دیسک در ناحیه گردن ایجاد شده باشد نیز درد حس می گردد اما بیشتر در ناحیه بازوها و شانه ها می باشد. در برخی اوقات زمانی که فرد سرفه یا عطسه می کند یا حتی حالت بدن خود را تغییر میدهد ممکن است درد به قسمتهای پایینی پا و بازو نیز سرایت کند.

بی حسی یا مور مور شدن

بی حسی یا مور مور شدن زمانی رخ می‌دهد که دیسک کمر ایجاد شده به نخاع فشار وارد کرده باشد. معمولاً این حس در بیشتر افرادی که دچار عارضه دیسک کمر شده اند احساس می شود.

ضعف عضلانی

یکی دیگر از علائم دیسک کمر به وجود آمدن ضعف عضلانی است. زمانی که عارضه دیسک کمر ایجاد می گردد، رشته های عصبی آن ناحیه تحت تاثیر قرار گرفته و درد خفیف و دائمی در آنها به وجود می آید. همین امر در طولانی مدت می تواند از عضلات ناحیه آسیب دیده را ضعیف کرده و باعث کاهش توانایی و ضعف عضلانی شود.

این اثرات در بیماران دچار عارضه دیسک کمر بسیار رایج بوده و به شکلی است که در بسیاری از موارد نمی تواند با دست اشیا را نگه داشته و جابجا کند. ضعف عضلانی نشانه‌ای است که نمی‌توان با استفاده ازمطمئن شوید که فرد دچار عارضه دیسک کمر شده است و حتما باید تست و آزمایش و روی بیمار صورت بگیرد.

گرفتگی یا اسپاسم عضلانی

زمانی که عارضه دیسک کمر در مهره های قسمت پایین کمر ایجاد شده باشد، می تواند نشانه ها و علائم دیسک کمر به صورت اسپاسم عضلانی نمایان گردد. در مواردی که دیسک کمر به مراحل پیشرفته رسیده باشد، می تواند بر روی عصب پا تاثیر گذاشته و سبب بی حسی آن گردد.

محل علائم دیسک کمر

نوع و محل ایجاد علائم

نوع و محل ایجاد علائم دیسک کمر بستگی به میزان فشار و موقعیتی دارد که این فشار به اعصاب وارد شده است. به طور مثال اگر بیمار دچار عارضه دیسک کمر در محل ستون فقرات خود شده باشد، این عارضه همراه با درد، احساس سوزش، ضعف عضلانی و بی حسی در قسمت‌های باسن پا ها و پشت می شود. همچنین در برخی موارد حس داغی در کف پا نیز ایجاد خواهد شد. این علائم معمولاً در یک طرف بدن اتفاق افتاده و در طرف دیگر علائمی وجود ندارد. 

انجام برخی فعالیت های خاص یا قرار گرفتن در برخی شرایط می‌تواند باعث تشدید علائم و نشانه های دیسک کمر شده و بیمار را تحت شرایط ناراحت کننده قرار دارد. به طور مثال در بسیاری از موارد نشستن، خم شدن، و کشیدن بدن باعث ایجاد درد بیشتر میشود.

گاهی اوقات نیز پس از بیدار شدن از خواب یا زمان حرکت کردن بعد از باقی ماندن طولانی مدت در یک حالت، درد به صورت یک دوره طولانی مدت تشدید می گردد. برخی مواقع نیز پیش آمده که ایجاد درد به قدری شدید باشد که فرد نتواند در وضعیت دلخواه خود قرار گرفته و مجبور است در یک حالت ثابت بماند.

به طور خلاصه علائم دیسک کمر به صورت زیر است:

  • درد شدید در دست یا پا
  • درد و بی حسی در یک طرف بدن
  • حس درد بعد از نشستن یا بلند شدن سریع
  • حس درد بعد از انجام یک حرکت خاص
  • احساس درد در زمان راه رفتن
  • ضعف عضلانی و افتادگی اندامها
  • مور مور شدن و سوزش در ناحیه آسیب دیده
  • درد شدید بعد از تغییر حالت طولانی مدت

توجه داشته باشید که میزان درد در افراد مختلف متفاوت بوده و بستگی به میزان آسیب دیدگی و ناحیه آسیب دیده دارد. در صورت بروز چنین علائمی به صورت طولانی مدت بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کرده و شرایط را بررسی کنید.

روشهای درمان دیسک کمر متفاوت است و تشخیص به موقع به درمان آن کمک خواهد کرد. در چنین شرایطی مراجعه به متخصص ستون فقرات الزامیست.

نظرات