کمردردهای خطرناک : انواع کمردرد و ویژگی‌های کمردرهای اورژانسی

  • تاریخ: مرداد ۲۶, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: بیماری ها
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 2145 بار

در ۴۰ سالگی و بالاتر، آسیب‌های ناشی از کار و شروع آرتریت و شرایط دژنراتیو شایع‌تر است. در واقع کمردرد آن‌قدر شایع است که بسیاری از بیماران علائمی را که ممکن است نشان دهنده یک فوریت پزشکی باشد کنار می‌گذارند. تقریباً ۸۰ درصد از بزرگسالان در زندگی خود دچار کمردرد می‌شوند، بنابراین مهم است که علائم خود را پیگیری کنید. کمردرد می‌تواند به علت انجام فعالیت‌های خاصی مانند بلند کردن اجسام یا پیچ خوردن کمر اتفاق بیفتد و درد در عرض ۷۲ ساعت پس از استراحت و استفاده از یخ برطرف شود، معمولاً جای نگرانی نیست. با این حال، اگر درد به تدریج شدت یافت، یا به طور ناگهانی ظاهر شد یا از بین نرفت، ممکن است بیماری جدی‌تری داشته باشید. در ادامه درباره کمردردهای خطرناک ، موارد اورژانسی و زمان مراجعه به پزشک بیشتر توضیح خواهیم داد.

کمردردهای خطرناک

انواع مختلف کمردرد

دانستن نوع کمردرد می‌تواند در روند درمان تأثیرگذار باشد. بیشتر موارد کمردرد در یکی از دو دسته حاد یا مزمن قرار می‌گیرند. 

کمردرد حاد: درد کوتاه مدت

اگر کمردرد شما حاد است، احتمالاً به این معنی است که درد شما ناگهان ظاهر شده است. مواردی مانند استرس، ورزش شدید، حرکت اشتباه یا بلند کردن ناصحیح اجسام می‌تواند به ایجاد کمردرد حاد کمک کند. بیشتر کمردردها حاد تشخیص داده می‌شوند. با کمردرد حاد، این درد بیش از شش هفته طول نمی‌کشد. و در بیشتر موارد، علت اصلی درد مشکلی جدی یا طولانی مدت ایجاد نمی‌کند.

کمردرد مزمن: درد طولانی مدت

از طرف دیگر کمردرد مزمن می‌تواند جدی باشد. درد مزمن جدی است، زیرا علائم آن‌قدر قوی است که می‌تواند سلامت، تحرک و کیفیت زندگی شما را برای مدت طولانی تحت تأثیر قرار دهد. در حالی که کمردرد مزمن می‌تواند ناگهان ایجاد شود‌، معمولاً به تدریج ایجاد می‌شود و بیش از شش هفته طول می‌کشد. کمردرد مزمن نیز می‌تواند مکرر باشد، به این معنی که گاهی اوقات برطرف می‌شود اما به طور مرتب برمی‌گردد.

علائم کمردرد

از نظر علائم، درد حاد و درد مزمن می‌توانند بسیار مشابه باشند. علائم کمردرد می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • تیرکشیدن، سوزش یا درد دردناک که پس از استفاده از داروهای خانگی مانند یخ یا داروهای بدون نسخه یا ماساژ یا فیزیوتراپی‌ها برطرف نمی‌شود یا برمی‌گردد.
  • سفت یا خشکی کمر، به ویژه پس از دراز کشیدن، نشستن یا ایستادن طولانی مدت
  • مشکل خواب
  • ضعف اندام تحتانی (بی حسی یا سوزن‌سوزن شدن در یک یا هر دو پا)

چگونه تفاوت بین کمردرد حاد و مزمن را می‌توان تشخیص داد؟

تشخیص تفاوت بین کمردرد حاد و کمردرد مزمن دشوار است، اما بازه زمانی بزرگ‌ترین شاخص برای تشخیص است. شایع‌ترین علامت کمردرد حاد، تیرکشیدن، سوزش یا درد است که ناگهان ظاهر می‌شود. با کمی زمان و داروهای خانگی مانند داروهای مسکن بدون نسخه، سرما و گرما درمانی، درد حاد می‌تواند به سرعت از بین برود(حداکثر دو هفته).
اما با کمردرد مزمن، علائم شما می‌توانند به سرعت ظاهر شوند یا به‌مرور زمان ایجاد شوند، اما بیش از شش هفته طول می‌کشد یا عود می‌کند.

۵ نشانه که کمردرد شما ممکن است اورژانسی باشد!

۵ حسی که ممکن است نشان دهنده یک مورد اورژانسی باشد.

  • درد شدید: این علامت می‌تواند نشان دهنده پارگی ماهیچه یا رباط یا مشکل در ارگان داخلی در پشت یا پهلو باشد.
  • درد انتشاری: این درد “حرکت” می‌کند یا به سمت شکم یا پاها انتشار می‌یابد، که می‌تواند نشان دهنده یک وضعیت اورژانسی برای فرد باشد.
  • ضعف ناگهانی در پاها: ضعف اندام می‌تواند ناشی از فشرده شدن اعصاب ستون فقرات به دلیل شرایطی مانند سیاتیک یا تنگی کانال نخاعی باشد. با این حال، ضعف ناگهانی پا نیز می‌تواند نشان دهنده سکته مغزی باشد.
  • بی اختیاری: کمردرد همراه با ناتوانی در کنترل روده یا مثانه ممکن است نشانه فشردگی جدی عصب یا عفونت ستون فقرات، مانند دیسکت یا مننژیت باشد.
  • بی حسی یا سوزن‌سوزن شدن در کشاله ران یا عضلات کشاله ران: این حالت به بیهوشی زین معروف است و همچنین نشانه‌ای از بیماری جدی عصب یا ستون فقرات است.

اگر دچار ضعف پا، بی اختیاری و بی حسی پا هستید، ممکن است سندرم cauda equina داشته باشید، یک بیماری جدی که با آسیب عصب نخاع مشخص می‌شود. این یک فوریت پزشکی است و بیماران معمولاً برای رفع فشردگی اعصاب و کاهش آسیب دائمی نیاز به جراحی فوری دارند.

شرایط نادر که می‌تواند باعث کمردرد شود؟

گاهی، پزشک متخصص متوجه می‌شود که کمردرد بیمار ناشی از یک بیماری زمینه‌ای است که به ستون فقرات مربوط نمی‌شود. انواع کمردردهای زیر جز کمردردهای خطرناک محسوب می‌شوند:
مشکلات کلیوی و گوارشی، از جمله پانکراتیت و سنگ کیسه صفرا، می‌تواند باعث ناراحتی در کمر شود که بیماران تصور می‌کنند درد ستون فقرات است. در زنان، فیبروم رحم و اندومتریوز به دلیل ایجاد درد در مرکز بدن که می‌تواند به پشت سرایت کند.

به ندرت متوجه می‌شویم که بیمار مبتلا به کمردرد ناگهانی شدید دچار پارگی آنوریسم شده است. این مشکل که ضعیف و پاره شدن قسمتی از رگ خونی است، یک فوریت پزشکی است زیرا باعث خونریزی داخلی می‌شود که می‌تواند منجر به حمله قلبی یا سکته مغزی شود. به طور مشابه، پارگی آئورت، پاره شدن یک لایه داخلی بافت در آئورت، رگ اصلی که خون را از قلب به بقیه بدن منتقل می‌کند، می‌تواند گاهی باعث کمردرد شود و در صورت عدم درمان فوری می‌تواند کشنده باشد.

تحقیقات نشان می‌دهد ستون فقرات نیز مستعد دریافت سلول‌های سرطانی است که از قسمت‌های دیگر بدن پخش می‌شوند. شبکه باتسون، شبکه‌ای از وریدها که سیستم وریدی و ستون فقرات را به هم متصل می‌کند، ممکن است (به دلایل نامشخص) گسترش سلول‌های سرطانی را به ستون فقرات هدایت کند. به‌عنوان مثال، سرطان پروستات به ستون فقرات سرایت کرده است.

درمان کمردردهای خطرناک

چه موقع باید برای درمان کمردرد حاد یا مزمن به دنبال درمان باشید؟

اگر می‌خواهید بدانید که کمردرد شما حاد است یا مزمن، در هر زمان که دردی را تجربه می‌کنید اگر بیش از دو هفته طول بکشد پیشنهاد می‌کنیم که به پزشک مراجعه کنید.
اگر درد جدیدی را تجربه می‌کنید بهتر است به فیزیوتراپی مراجعه کنید. فیزیوتراپیست تمرینات تقویتی و تحرکی را بر اساس نیازهای منحصربه‌فرد شما تنظیم می‌کنند.
البته درد حاد کمر معمولاً طی چند هفته بهبود می‌یابد. اما درد مزمن معمولاً بدون مداخله پزشکی بهبود نمی‌یابد. درمان‌های خانگی و درمان‌های کوتاه مدت کمردرد مفید هستند، اما تسکین موقت را ارائه می‌دهند و علل زمینه‌ای درد مزمن را برطرف نمی‌کنند.
پس، اگر به طور مرتب علائم کمردرد مزمن را تجربه می‌کنید، آن را نادیده نگیرید. در حالی که درد مزمن طولانی مدت است می‌تواند با درمان‌های غیر جراحی بهبود یابد. 

چه زمانی باید برای کمردرد به اورژانس مراجعه کنید؟

اگر کمردرد شما با هر یک از علائم زیر همراه است، به نزدیک‌ترین اورژانس مراجعه کنید زیرا ممکن است بیماری یا آسیب جدی‌تری را تجربه کنید:

  • افزایش ناگهانی درد، ناراحتی، ضعف یا بی حسی
  • از دست دادن عملکرد مثانه
  • تب شدید
  • درد شدید معده
  • کاهش وزن غیرقابل‌توجیه
  • درد ناشی از زمین خوردن یا ضربه شدید به کمر

در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است سریعاً به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

آیا کمردرد نیاز به جراحی دارد؟

این که آیا کمردرد نیاز به جراحی دارد یا نه توسط مراجعه به متخصص ستون فقرات تشخیص داده می‌شود. برای مثال بیمار مبتلا به عفونت نخاعی از دارویی استفاده می‌کند که سیستم ایمنی بدن را سرکوب می‌کند، مانند ایمونوتراپی برای سرطان. 
برخی از داروها یا شرایط پزشکی بیماران را در معرض خطر بیشتر تراکم استخوان پایین، شکستگی مهره‌ها یا کمردرد قرار می‌دهد. در این موارد، ما از متخصصان سرطان، هماتولوژیست، روماتولوژیست، پزشکان متابولیسم مواد معدنی و پزشک متخصص ستون فقرات برای کاهش خطرات بیماران و مدیریت علائم آنها، کمک می‌گیریم و با آنها همکاری می‌کنیم. اگر نگران کمردرد هستید، برای اطمینان خاطر باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. هرچه زودتر بیماری تشخیص داده شود، نتایج می‌تواند بهتر باشد.

منبع

منبع

نظرات