خشکی کمر چیست و چگونه درمان می‌شود؟

  • تاریخ: بهمن ۲, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: بیماری ها
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 2541 بار

بسیاری از افراد از سفتی در ناحیه کمر یا خشکی کمر شکایت دارند، مخصوصاً در صبح پس از بیدارشدن و پس از دوره‌های طولانی نشستن یا ایستادن. هنگامی که افراد مبتلا سپس حرکت می‌کنند، معمولاً کمی بهتر می‌شود. به‌خصوص پس از دوره‌های استراحت یا پس از ایستادن طولانی‌مدت، سفتی برای افراد مبتلا می‌تواند دشوار باشد. بی‌تحرکی اغلب با کمردرد عمیق همراه است. علائم و علل احتمالی در زیر با جزئیات بیشتر توضیح داده شده است.

درمان خانگیث خشکی کمر

علائم و شکایات خشکی کمر

بیماران اغلب پس از خم شدن طولانی‌مدت به جلو از سفت شدن کمر شکایت دارند. سپس به طور موقت در پشت سفت می‌شوند که پس از مدتی با حرکت و از طریق حرکت بهبود می‌یابد. علاوه بر این، ایستادن طولانی‌مدت باعث ایجاد مشکل می‌شود و کمر به‌سرعت خسته می‌شود. خم شدن به جلو برای اکثر افرادی که این علائم را دارند در ابتدا دشوار است و با حرکت بیشتر بهتر می‌شود.

اشتباهات وضعیت بدن و فشار یک‌طرفه از علل شایعی هستند که می‌توانند باعث سفتی و کمردرد شوند. بسیاری از حرفه‌های مدرن در حالت نشسته انجام می‌شوند و بنابراین پایه‌ای برای وضعیت نامناسب قرار می‌گیرند. حمل مرتب بارهای سنگین نیز می‌تواند منجر به مشکلات کمر شود. گرفتگی عصب یا حتی فتق دیسک عواقب احتمالی آن است. بلندکردن و حمل صحیح بارها می‌تواند از این آسیب‌ها جلوگیری کند. در اینجا باید مراقب بود که بارها را با کمر خمیده یا بالاتنه خمیده به جلو بلند نکنید.

به‌جای این:

  1. به بار نزدیک شوید.
  2. چمباتمه بزنید و پاهای خود را کمی از هم باز کنید.
  3. بار را با دودست بگیرید.
  4. پشت خود را صاف نگه دارید و عضلات پشت و شکم خود را منقبض کنید.
  5. بار را به طور یکنواخت و بدون حرکات تکان‌دهنده بالا ببرید.
  6. وزنه را تاحدامکان نزدیک به مرکز بدن نزدیک لگن نگه دارید.
  7. همان‌طور که بلند می‌شوید به‌آرامی نفس بکشید.
  8. هنگام تنظیم بار برعکس حرکت کنید.

علل کلی خشکی کمر

در عمل، کشش زیادی در عضله فلکسور لگن اغلب در افراد مبتلا دیده می‌شود. می‌توان تصور کرد که یک تنش درونی ایجاد شده است که می‌تواند ماهیت روانی نیز داشته باشد. تنش مداوم در قسمت داخلی ستون فقرات ناشی از خم‌کننده ران می‌تواند منجر به کشش متقابل در حریف خارجی (عضلات پشتی)، تحریک اعصاب خارج شده از نزدیکی خم‌کننده ران و احتقان در ناحیه شود که می‌تواند علائم را تحریک کند؛ بنابراین مهم است که علاوه بر ناحیه کمر تحت‌تأثیر سفتی، اتصالات به ساختارها و عملکردهای دیگر نیز درج شود.

اسپاسم عضلانی در پشت اغلب به دلیل آسیب یا بار اضافی ایجاد می شود . اگر از قبل حادثه ای در حین ورزش یا یک ورزش دردناک در زندگی روزمره رخ داده باشد، آسیب به ماهیچه ها و تاندون ها یا فتق دیسک می تواند پشت کمردردهای گرفتگی باشد.

اگر کمر به شدت تحت فشار قرار گیرد، برای مثال هنگام بلند کردن وزنه سنگین، این می تواند باعث گرفتگی عضلات تحت فشار شود.یکی دیگر از محرک های معمول برای گرفتگی عضلات پشت، حرکت ناگهانی پس از یک دوره طولانی عدم تحرک است .وضعیت نامناسب پشت و همچنین ناهماهنگی لگن و پا نیز می تواند پشت این شکایات باشد. علاوه بر این، بیماری‌هایی مانند اسپوندیلولیستزیس (همچنین لغزش مهره‌ها یا لغزش مهره‌ها) یا تنگی کانال نخاعی (تنگ شدن کانال مهره‌ها) می‌توانند علائم را تحریک کنند.

خشکی کمر

چه زمانی باید به خاطر خشکی کمر به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم پس از چند روز از بین رفت و درمان‌های خانگی رایج برای کمردرد مانند حمام آرام‌سازی عضلانی، کیسه گرم یا پیاده‌روی به‌خوبی جواب داد، جای نگرانی وجود ندارد. در موارد حاد، پا گذاشتن پاها می‌تواند به تسکین درد کمک کند. پاها تقریباً در یک زاویه قائم بالا می‌روند، درحالی‌که پشت صاف قرار دارد. بااین‌حال، اگر علائم بدتر شد یا برای مدت طولانی ادامه داشت، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید که در صورت لزوم شما را به یک جراح ارتوپد، متخصص مغز و اعصاب ارجاع ‌دهد. همچنین می‌تواند ازابتدا به متخصص مغز و اعصاب مراجه کنید.

گزینه‌های درمانی

فیزیوتراپی اغلب برای کمردرد استفاده می‌شود. در اینجا عضلات پشت از طریق تمرینات هدفمند تقویت شده و کوتاهی عضلات با تمرینات کششی از بین می‌رود. علاوه بر این، افراد آسیب‌دیده نیز باید انگیزه ورزش منظم داشته باشند تا ماهیچه‌ها به طور دائم تقویت شوند. علاوه بر فیزیوتراپی، ممکن است از مسکن‌ها برای مقابله با وضعیت‌های تسکین‌دهنده استفاده شود. از طرفی، ماساژ یک گزینه موردبحث برای کاهش درد است. در موارد نادر، اگر به‌عنوان‌مثال، تومور یا آسیب شدید دیسک بین مهره‌ای علت خشکی کمر باشد، باید عملیات انجام شود.

درمان طبیعی برای کمردرد

عصاره گزنه و پنجه شیطان نیز در این زمینه خود را ثابت کرده‌اند. در اینجا باید به پوست درخت بید نیز اشاره کرد که قبلاً در طب هندی استفاده می‌شد. طب سوزنی همچنین بر بسیاری از مبتلایان تأثیر مثبت دارد.اگر علائم بر اساس آسیب به ستون فقرات یا دیسک‌های بین مهره‌ای باشد، درمان ستون فقرات می‌تواند کمک کند. داروهای Nux Vomica، Aconitum Napellus و Ruta graveolens اغلب استفاده می‌شود. موارد زیر نیز اثر درمانی بر خشکی کمر دارند:

  • اسطوخودوس
  • بادرنجبویه
  • بومادران

چه چیزی به گرفتگی کمر کمک می‌کند؟

نکات و ترفندهای زیر می‌تواند به کاهش علائم گرفتگی حاد کمر کمک کند:

گرما؛ یک بطری آب گرم، پمادهایی که گردش خون را بهبود می‌بخشد یا یک حمام گرم تأثیر مفید و آرامش بخشی بر عضلات دارند.

مسکن‌ها؛ داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) به‌اصطلاح می‌توانند به علائم حاد کمک کنند – اما آنها نباید به طور دائم استفاده شوند.

ورزش؛ افراد مبتلا باید سعی کنند دراسرع‌وقت پس از گرفتگی بااحتیاط راه بروند، زیرا استراحت ماهیچه‌ها را حتی بیشتر سفت می‌کند و ناراحتی را بدتر می‌کند. ورزش ملایمی مانند شنا برای شل شدن عضلات پشت نیز مفید است.

تزریق کورتیزون؛ در صورت بروز علائم شدید، پزشک معالج می‌تواند تزریق کورتیزون را در پشت انجام دهد.

فیزیوتراپی؛ فیزیوتراپی می‌تواند به شل شدن ماهیچه‌های منقبض کمر کمک کند – با تمرینات هدایت‌شده، می‌توان ماهیچه‌ها را جمع کرد و به‌آرامی کشید تا از گرفتگی بیشتر کمر جلوگیری کرد.

پیشگیری از اسپاسم عضلانی در کمر

کسانی که به طور مکرر از گرفتگی کمر رنج می‌برند می‌توانند اقدامات زیر را برای جلوگیری از شکایات بعدی انجام دهند:

وضعیت مستقیم؛ وضعیت نامناسب می‌تواند منجر به فشار بیش از حد دائمی قسمت‌های خاصی از عضلات پشت شود.

ورزش؛ ورزش‌هایی مانند یوگا یا پیلاتس به طور خاص به جلوگیری از گرفتگی کمر کمک می‌کند، زیرا ماهیچه‌ها تقویت و کشیده می‌شوند.

از نشستن طولانی‌مدت خودداری کنید؛ افرادی که اکثراً در محل کار پشت میز هستند باید حداقل هر ساعت یک بار از جای خود بلند شوند و پاهای خود را حرکت دهند تا عضلات کمر شل شوند.

کاهش وزن؛ وزن اضافی همچنین می‌تواند به کمر فشار بیاورد و در نتیجه باعث ایجاد گرفتگی عضلات شود. هرکسی که از شر پوندهای اضافی خلاص شود، در بسیاری از موارد برای جلوگیری از مشکلات کمر در آینده با آن همراه شده است.

نظرات