علت کمردرد ناگهانی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

  • تاریخ: مهر ۱, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 2483 بار

کمردرد یکی از شایع ترین دلایلی است که افراد برای مراجعه به پزشک دارند و علت اصلی ناتوانی در سراسر جهان است. خوشبختانه می توانید برای پیشگیری یا تسکین بیشتر قسمت های کمر درد اقداماتی را انجام دهید. در صورت عدم موفقیت ، درمان ساده در خانه و مکانیک مناسب بدن اغلب کمر شما را در عرض چند هفته بهبود می بخشد و عملکرد آن را حفظ می کند. برای درمان کمردرد به ندرت به جراحی نیاز است. با این حال ممکن است برخی از کمر درد ها به صورت ناگهانی اتفاق بی‌افتند. بنابراین ممکن است برای شما نیز سوال باشد که علت کمر درد ناگهانی چیست؟ در ادامه این مقاله به توضیح کمر درد و علت های آن می پردازیم. 

کمردرد ناگهانی

منابع کمردرد 

گاهی اوقات ، دقیقاً می دانید چرا کمرتان درد می کند. شاید شما به طرز ناخوشایندی چیزی را بلند کرده اید و درد را فوراً احساس کرده اید. یا شاید پزشک شما سالهاست به شما هشدار می دهد که وضعیت بد بدن شما منجر به درد کمر می شود. 

از سایر منابع کمردرد می توان به موارد زیر اشاره کرد: 

ستون فقرات کمری ، که در قسمت پایین کمر قرار دارد ، نقش مهمی در تحمل وزن بالای بدن ایفا می کند. همچنین مسئول حرکات روزمره مانند خم شدن ، پیچاندن و هماهنگ کردن ماهیچه های باسن ، ساق پا و لگن است.به دلیل استفاده زیاد ، استخوان ها ، ماهیچه ها ، رباط ها ، دیسک ها و اعصاب موجود در ستون فقرات کمری بسیار مستعد آسیب و ساییدگی در طول زمان هستند و باعث ایجاد درد در ناحیه کمر می شوند.

کمر درد ناگهانی 

ممکن است در برخی موارد افراد به طور ناگهانی دچار کمردرد شوند. در صورتی افراد به کمردرد ناگهانی مبتلا می شوند که به صورت ناگهانی و با بی احتیاطی اجسام سنگینی را بلند کنند و اسپاسم عضلات نزدیک به ستون فقرات کمری سبب کمردرد شود. 

علائم کمردرد ناگهانی 

علائم کمردرد شامل موارد زیر است:

  • درد مبهم در لگن 
  •  گرفتگی عضلات 
  • درد شدید و سوزن سوزنی که از ناحیه کمر شروع می شود و در یک پا حرکت می کند
  • دردی که با نشستن بدتر می شود و در حین راه رفتن سریع بهبود می یابد
  • دردی که به طور قابل توجهی در صبح شدیدتر است

ممکن است افراد این درد ها را به صورت مداوم داشته باشند و یا ممکن است برخی اوقات این درد را تجربه کنند. در هر صورت احساس این درد در افراد آنها را مجبور می سازد تا به پزشک مراجعه کنند. 

علل کمردرد 

کمردرد می تواند علل متفاوتی داشته باشد که طی 

کشیدگی ماهیچه یا رباط : بلند کردن وزنه های سنگین مکرر یا حرکت ناگهانی ناخوشایند می تواند ماهیچه های پشت و رباط های ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. فشار مداوم بر پشت می تواند باعث اسپاسم دردناک عضلات شود.
برآمدگی یا پارگی دیسک ها:  دیسک ها به عنوان بالشتک بین استخوان ها (مهره ها) در ستون فقرات عمل می کنند. مواد نرم داخل دیسک می توانند برآمده یا پاره شده و بر روی یک عصب فشار بیاورند.  ممکن است پارگی دیسک و یا برآمدگی آن بدون کمردرد باشد که اغلب به صورت تصادفی هنگامی که به دلایل دیگری اشعه ایکس ستون فقرات را انجام می دهید ، مشاهده می شود.
آرتروز: آرتروز می تواند کمر را درگیر کند. در برخی موارد ، آرتریت در ستون فقرات می تواند منجر به تنگ شدن فضای اطراف نخاع شود ، وضعیتی که تنگی نخاع نامیده می شود.
پوکی استخوان:  اگر استخوان ها شکننده شوند ، مهره های ستون فقرات ممکن است دچار شکستگی های دردناک شوند.

عوامل خطر

هر کسی ممکن است دچار کمردرد شود ، حتی کودکان و نوجوانان. برخی عوامل ممکن است سبب افزایش خطر کمر درد شوند که این عوامل شامل : 

  • سن :کمردرد با افزایش سن ، از سن ۳۰ یا ۴۰ سالگی شایع تر است.
  • عدم ورزش : عضلات ضعیف و بلااستفاده در کمر و شکم ممکن است منجر به کمردرد شود.
  • اضافه وزن :وزن اضافی بدن فشار بیشتری را به کمر شما وارد می کند.
  • بیماری ها : برخی از انواع آرتروز و سرطان می توانند به کمردرد کمک کنند.
  • شرایط روانی:  به نظر می رسد افرادی که مستعد افسردگی و اضطراب هستند بیشتر در معرض کمردرد هستند.
  • سیگار کشیدن: سیگار کشیدن می تواند جریان خون در ستون فقرات را کاهش داده و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

درمان کمردرد ناگهانی 

کمردرد روش های درمان متفاوتی دارد و برخی از درمان ها می توانند خانگی باشند مانند استفاده از کمپرس یخ و گرم و استراحت و کاهش فعالیت های سنگین. درمان های دیگر نظیر فیزیوتراپی،تزریق داروهای استروئیدی ،استفاده از مسکن و در نهایت جراحی بر کاهش درد کمردرد موثر اند. 

 

نظرات