درمان جابه جایی مهره کمر بدون جراحی چگونه است؟

  • تاریخ: آبان ۱۵, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: ۲ دیدگاه
  • تعداد بازدید: 2112 بار

جابه جایی مهره کمر نوعی آسیب است که در آن مهره‌های ستون فقرات کمری از محل طبیعی خود به ستون فقرات منتقل می‌شوند. ستون فقرات کمری در قسمت پایین کمر قرار دارد، جایی که منحنی طبیعی ستون فقرات به سمت داخل به سمت شکم می‌رود. دررفتگی ستون فقرات کمری اغلب در اثر تصادفات رانندگی، صدمات ورزشی، زمین خوردن و سایر حوادث ایجاد می‌شود. کنترل درد شدید ضروری‌ترین نیاز در هنگام ظاهر شدن علائم است. اگر جابه جایی مهره‌ها در ستون فقرات کمری باعث آسیب به نخاع یا اعصاب ستون فقرات کمری شود، ممکن است عوارض جدی ایجاد شود. نخاع و اعصاب کمری ماهیچه‌های اندام تحتانی را کنترل می‌کنند. بنابراین، آسیب به نخاع و اعصاب کمر ممکن است منجر به ضعف، بی حسی، سفتی یا حتی فلج اندام تحتانی شود. ستون فقرات کمری شامل ۵ استخوان دیسک شکل است که به صورت عمودی روی هم قرار گرفته‌اند. این مهره‌ها با اعداد L1 تا L5 مشخص می‌شوند و توسط یک پد بالشتک معروف به دیسک‌های بین مهره‌ای از یکدیگر جدا می‌شوند. این بالشتک‌ها دارای قسمت بیرونی محکم‌تر و قسمت داخلی نرم‌تری هستند. این مهره‌ها بزرگ‌ترین مهره‌ها در بین سایر مهره‌های ستون فقرات هستند و اکثریت وزن بدن را تحمل می‌کنند. به دلیل ضربه شدید، یک مهره ممکن است موقعیت نسبی خود را نسبت به مهره مجاور تغییر دهد. این به جابه جایی مهره کمر معروف است. این بسیار متفاوت از دررفتگی دیسک یا افتادگی دیسک است که می‌تواند خود به خود یا با ضربه جزئی اتفاق بیفتد. در این مقاله قصد داریم بیشتر راجب درمان جابه جایی مهره کمر بدون جراحی صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

درمان جابه جایی مهره کمر بدون جراحی

علائم جابه جایی مهره کمر

برای بسیاری از افراد ممکن است هیچ علامتی نداشته باشد. با این حال، برخی از افراد ممکن است درد و سفتی کمر یا گردن را تجربه کنند. محل درد فرد بستگی به مهره‌های جابه‌جا شده دارد.

درمان‌های جابه حایی مهره کمر

بدن خود را می‌تواند ترمیم کند، به شرطی که شرایط مناسب باشد و آسیب خیلی شدید نباشد. با این حال، در صورت تداوم درد، بخش ستون فقرات حرکت نمی‌کند و با گذشت زمان می‌تواند سفت و بی حرکت شود و از عملکرد طبیعی مکانیسم بهبودی جلوگیری کند. در اینجا یکسری راه ‌حل درمانی را پیشنهاد می‌کنیم انجام دهید.

کمپرس یخ: استفاده از یخ یا کمپرس آب سرد ممکن است برای تسکین التهاب اولیه و اسپاسم عضلانی مرتبط با فتق دیسک کمر مفید باشد. ماساژ با یخ نیز می‌تواند مفید باشد. یخ بیشترین تاثیر را در ۴۸ ساعت اول پس از شروع کمردرد دارد.

داروهای ضد درد: پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن را برای درمان درد و التهاب توصیه کند.

شل کننده‌های عضلانی: اسپاسم عضلانی ممکن است با فتق دیسک کمر همراه باشد و این داروهای تجویزی ممکن است تسکین اسپاسم‌های دردناک را ارائه دهد.

کمپرس گرما: استفاده از کمپرس گرم می‌تواند اسپاسم‌های دردناک عضلانی را پس از ۴۸ ساعت اول تسکین دهد. پدهای گرمایی، کمپرس گرم و چسب‌های حرارتی همه گزینه‌های خوبی هستند. گرمای مرطوب، مانند حمام گرم ممکن است ترجیح داده شود. برخی افراد معتقدند کمپرس‌های متناوب گرم و سرد حداکثر تسکین درد را فراهم می‌کنند.

طب سوزنی: در طب سوزنی از سوزن‌های نازک استفاده می‌شود که در نزدیکی ناحیه درد وارد پوست می‌شوند. سازمان غذا و داروی آمریکا طب سوزنی را به عنوان درمانی برای کمردرد تأیید کرده است.

ماساژ درمانی: ماساژ درمانی می‌تواند با افزایش گردش خون، شل شدن ماهیچه‌ها و آزاد کردن مسکن‌های طبیعی بدن که اندورفین نامیده می‌شود، درد کمر را کاهش دهد. همچنین استراحت در رختخواب برای درد شدید مناسب است اما بهتر است به یک یا دو روز محدود شود، زیرا استراحت طولانی مدت منجر به سفتی و درد بیشتر می‌شود.

فیزیوتراپی: فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی برای تقویت ماهیچه‌های خاص برای کمک به کاهش درد بسیار مناسب است. همین‌طور برای بهبود وضعیت قرارگیری مهره‌های کمر فیزیوتراپی توصیه می‌شود. هنگامی که ورزش‌های مربوط به ستون فقرات را انجام می‌دهید بدن شروع به رفع عدم تعادل ساختاری می‌کند. تمرینات ساده برای تقویت عضلات به حمایت از ستون فقرات و کاهش فشار بر مهره‌های کمر کمک می‌کند.

نظرات


ستاره

سلام دوتا ازمهره های کمرم به هم نزدیک شده ودرد زیادی می کند باید چی کار کنم سه روز درد می کند آیا این طبیعی است یانه یا باید چه درمانی کنم


پاسخ
دکتر حسن براتی

سلام وقتتون بخیر
خیلی این مطلب مفید بود ممنون


پاسخ