امروز با توجه به سبک زندگی مردم بسیاری از درد کمر و مشکلات این ناحیه مهم از بدن رنج می برند. گاهی با مراجعه به متخصص متوجه خواهید شد که با استراحت و یا تمرینات ورزشی و یا در مواردی با فیریوتراپی مشکلاتتان حل خواهد شد. اما گاهی مشکل جدی تری وجود دارد که نیاز به جراحی دیسک کمرپیدا خواهید کرد. در چنین مواقعی بهتر است حتما به بهترین جراح دیسک کمر مراجعه کنید. در ادامه وظایف و ویژگی های یک جراح خوب دیسک کمر را شرح خواهیم داد.
جهت تعیین نوبت معاینه توسط دکتر فهیم باغبان می توانید با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید :
۹۲۱ ۷۱ ۸۸۸ – ۰۲۱ (روز های شنبه و سه شنبه ساعت ۱۷ الی ۲۰)
۲۴ ۸۷ ۴۳۶ – ۰۹۱۲ ( همه روزه)
وظیفه ی یک جراح دیسک کمر چیست ؟
یک جراح خوب باید اطلاعات کافی در مورد آناتومی دیسک کمر داشته باشد و با معاینه و مشاهده شرایط بیمار بتواند بهترین روش درمانی را از بین چندین روش موجود انتخاب نماید. انتخاب بهترین روش برای درمان شاید بتوان گفت مهم ترین اقدام در بهبود بیماران مبتلا به مشکلات دیسک می باشند. یک پزشک شاید در طول روز با چندین بیمار مواجه شود که در ظاهر دارای شرایط یکسانی هستند اما باید از روش های مختلفی درمان شوند.
مهم ترین وظیفه جراح دیسک کمر این است که برای هر بیمار متناسب با شرایط ویژه خود درمان مناسب را تجویز کند. این اقدام در کشورما بسیار گسترده و فراگیر شده است. به گونه ای که فکر می کنیم چون فرد دیگری از فلان روش درمانی استفاده کرده و بهبوبد پیدا نموده حتما در صورت انجام دادن آن روش برای ما نیز بهبودی حاصل می شود. درحالی که عوامل زیادی وجود دارند که برای تصمیم گیری در مورد روش درمانی مهم هستند . این موارد باید یک به یک مورد بررسی قرار گیرند تا بهترین روش انتخاب شود.
بهترین جراح دیسک کمر
این سوال را می توان پر تکرار ترین سوال در گفت و گو های روزمره دانست. البته صرفا سوال کردن در مورد یک پزشک نیست گاهی اوقات به دنبال بهترین رستوان ، بهترین خیاطی ، بهترین فروشگاه و… هستیم.اما موردی که بسیار اهمیت دارد عواملی است که باعث می شود یک پزشک در نگاه ما بهترین باشد، به نظر شما این عوامل چه هستند؟
در نگاه اول خواهیم گفت فردی که داری تجربه بالایی است یک پزشک قابل اعتماد است چراکه در طول سال ها در این حرفه فعالیت داشته و عمل های گوناگونی را تجربه کرده است. اما آیا نتایج عمل های او مهم نیست؟ قطعا مهم است. بنابراین جمله قبلی خودمان را کامل تر می کنیم، پزشکی قابل اعتماد است که دارای تجربه زیادی بوده و در تمام عمل های خود موفق بوده باشد.
اما آیا چنین شخصی وجود خارجی دارد؟ آیا ممکن است پزشکی تمام عمل های خود را با موفقیت انجام داده باشد؟ هر بیمار متناسب با شرایطی که دارد احتمال موفقیت و شکست یک عمل جراحی را می توان در او مشخص کرد. گاهی اوقات تجربه و مهارت پزشک نمی تواند به شرایط وخیم بیمار غلبه کند که در نتیجه باعث کاهش احتمال موفقیت در عمل می شود. از طرفی بعد از اتمام عمل نیاز است تغییرات بیمار توسط پزشک بررسی شود و شرایط جدید بوجود امده برای او تعیین شود به همین دلیلی دسترسی آسان به یک جراح می تواند از موارد دیگری باشد که در انتخاب یک جراح دیسک کمر مناسب مهم باشد.
با توجه به مواردی که در قسمت بالاتر گفتیم نتیجه می گیریم برای انتخاب یک جراح خوب باید چند نکته را مدنظر قرار دهیم.
- میزان تجربه
- میزان موفقیت در عمل های قبلی
- میزان دسترسی
با بررسی این ۳ مورد در گزینه های پیشنهادی به شما می توانید بهترین پزشک را برای درمان خود یا نزدیکان خود انتخاب کنید.
آیا میان فوق تخصص جراح ستون فقرات و جراح مغز و اعصاب تفاوتی وجود دارد؟
جراحان مغز و اعصاب در دوره آموزشی خود که در حال فراگیری هستند بر روی بیماران دارای مشکل در قسمت ستون فقرات خود کار می کنند اما دراین زمینه متخصص نیستند. برای ایجاد تخصص در زمینه ستون فقرات افراد بعد از فارغ التحیل شدن به مدت ۲ سال در کشور های مختلف شروع به یادگیری بیشتر می کنند. این افراد در طول مدت ۲ سال زیر نظر اساتید مجرب در زمینه ستون فقرات شروع به جراحی کرده و بعد از اتمام آموزش به صورت تخصصی شروع به جراحی ستون فقرات میکنند. این افراد دیگرجراحی مغز انجام نمی دهند و تمرکز خود را فقط بر روی جراحی ستون فقرات می گزارند.
مراحل تحصیلی جراحان متخصص ستوان فقرات
برای دریافت تخصص در زمینه ستون فقرات لازم است چندین سال تلاش و مطالعه صورت گیرد. افرادی که تمایل دارند در این زمینه فعالیت کنند باید ابتدا دوره های پزشکی عمومی را پشت سر بگذارند که معمولا ۷ سال طول می کشد. بعد از ان با قبولی در آزمون تخصص، دستیاری ان ها شروع می شود و به مدت ۵ الی ۶ سال لازم است در مراکز آموزشی تحصیل کنند. در انتهای آن آزمونی وجود دارد تحت عنوان “بورد”. این آزمون داری دو مرحله است، افرادی که در مرحله اول قبول می شوند مدرک گواهینامه تخصصی دریافت می کنند و اجازه کار درمراکز دولتی و شخصی را دارند. اما افرادی که مرحله دوم آزمون را نیز با موفقیت پشت سر می گزارند بورد تخصصی دریافت می کنند و علاوه بر فعالیت در مراکز درمانی امکان فعالیت در مراکز آموزشی را نیز دارند و می توانند در زمینه تدریس نیز فعالیت کنند.
برای افرادی که علاقمند هستند دوره های تکمیلی همچون جراحی ستون فقرات را بگذرانند باید بعد از فارغ التحصیلی به کشور های خارجی مسافرت کرده و این دوره ها در مراکزآموزشی موجود در ان کشور ها را بگذرانند.
آیا برای جراحی دیسک کمر به سراغ پروفسور برویم یا پزشک؟
شاید شما نیز کلمه پروفسور جراح ستون فقرات را شنیده باشید. این کلمه مخصوصا در شبکه های اجتماعی و سایت ها به وفور یافت می شود. اما ماجرا چیست؟ در کشورهایی همچون فرانسه امتحانی وجود دارد به نام امتحان “پروفسور آگرژه” که افراد بعد از قبول شدن در ان خود را پروفسور می نامنند. اما این کار در امریکا مرسوم نیست و همه خود را پزشک می نامنند. در واقع پروفسور به کسی گفته می شود که در دانشگاه تدریس می کند. به همین دلیل گاهی اوقات دانشجویان برای احترام گذاشتن به اساتید خود از لقب پروفسور استفاده می کنند. پس نتیجه می گیریم تفاوتی میان پروفسور ستون فقرات و دکتر جراح ستون فقرات وجود ندارد و تنها یک تکنیک تبلیغاتی می باشد.
جراح دیسک کمر چه کاری انجام می دهد؟
هنگامی که بیمار به درمان های غیر جراحی واکنش مثبتی نشان ندهد پزشک، جراحی دیسک کمر را پیشنهاد می کند. این کار باید توسط یک متخصص انجام شود و معمولا بعد از آن مشکلات بیمار تا حد زیادی بهبود پیدا می کند.جراحی دیسک با هدف کاهش یا از بین بردن عامل ایجاد کننده فشار و درد انجام می شود . هنگام مواجه شدن با گزینه عمل دو مورد عمومی برای تصمیم گیری وجود دارد۱- دیسککتومی ۲- لاینکتومی
دیسککتومی : در این حالت جراح سعی می کند جسم خارجی که موجب ایجاد فشار به عصب می شود را بر دارد. با این کار عامل ایجاد کننده فشار بر روی عصب از بین می رود. برای رسیدن به این هدف گاهی جراح مجبور می شود یک دیسک را به طور کامل خارج کند در غیر اینصورت درد پایان نمی پذیرد.
برای انجام این عمل معمولا از بیهوشی عمومی استفاده می شود و زمان زیادی برای مرخص شدن بیمار لازم نیست.
لاینکتومی: در این عمل جراحی، پزشک قسمتی از استخوان به نام لامینا را برای کاهش فشار وارده بر عصب خارج می کند. به این شکل که پس از بیهوش نمودن بیمار از طریق شکاف ایجاد کرده بر روی کمر وی به ستون فقرات دسترسی ایجاد می شود. سپس به کمک ابزارهای مخصوص برش لامینای یک یا چند مهره را برش زده و از بدن بیمار خارج می کند. به دلیل دسترسی ایجاد شده به دیسک درصورتی که خارج کردن دیسک هم احتیاج باشد از همین طریق انجام می شود.با این کار فشار بوجود امده بر روی عصب که می تواند دلایل متفاوتی نیز داشته باشد کاهش پیدا کرده که در نتیجه موجب کاهش درد در بیمار می شود.
امیدواریم این مطلب نیز برای شما مفیده بوده باشد و توانسته باشد اطلاعات مفیدی جهت انتخاب بهترین جراح دیسک کمر به شما دهد.
نظرات
مهره L5 کمر دچار پارگی شده راهی بجز جراحی درمان دیگه ای هم وجود داره؟