دیسک کمر و بدنسازی : چه باید کرد؟!

  • تاریخ: مهر ۲۳, ۱۴۰۱
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: ۱ دیدگاه
  • تعداد بازدید: 1319 بار

یکی از بدترین موانع در زندگی یک بدنساز، فتق دیسک کمر است. فرد درد وحشتناکی را متحمل می‌شود و نمی‌تواند حرکت کند. بسیاری از بدنسازان دچار فتق دیسک شده‌اند. فتق دیسک یکی از آسیب‌های اصلی بدنسازی است.

چرا  دیسک کمر؟

یکی از دلایل اصلی فتق دیسک، آموزش و اجرای نامناسب حرکات ورزشی است. به خصوص با وزنه‌های سنگین است. تمرین کردن بدون دانستن اینکه به چه چیزی توجه کنید توصیه نمی‌شود. بسیاری از تمرین‌ها پتانسیل زیادی برای خطر دارند که اگر با دقت به اجرا نگاه کنید و در طول زمان تجربه کسب کنید، به راحتی می‌توان از آن اجتناب کرد. این یکی از دلایلی است که مبتدیان در بدنسازی در معرض خطر هستند. نکته مهم دیگر این است که اگر هنگام ورزش با درد مفاصل یا کمر مواجه شدید آن را جدی بگیرید. تمرین باید سخت باشد، اما نباید بر استخوان‌ها و مفاصل تحمیل شود. اگر در حین ورزش احساس درد می‌کنید، بهتر است فعلاً آن را متوقف کنید.

دیسک کمر و بدنسازی

فتق دیسک در بدنسازی

یک بدنساز، عادت دارد حداقل سه بار در هفته تمرین کند. شما همیشه فعال و قوی هستید. ماهیچه‌ها در طول سال‌ها تمرین رشد و تقویت شده‌اند. اما اگر به سختی می‌توانید حرکت کنید، می‌تواند شما را از مسیر خارج کند. کاری که قبلاً به راحتی انجام می‌شد می‌تواند تمام توان شما را پس از فتق دیسک تمام کند. مخصوصاً برای مردان در بدنسازی، این استرس عاطفی زیادی است. این عامل عاطفی می‌تواند درمان فتق دیسک را دشوار کند زیرا قدرت فکر بسیار قوی است. حتی اگر باورش سخت باشد بدن می‌تواند بازسازی شود و حتی می‌توانید بعد از آن قوی‌تر از قبل شوید. باید توجه داشته باشید که این یک وضعیت موقتی است که زمان می‌برد.

با دیسک کمر و بدنسازی چه کنیم؟

اولین قدم مراجعه به پزشک است. پس از بررسی کامل، استراحت در دستور کار است. التهاب باید بهبود یابد و بدن باید تقویت شود. درد درمانی، که هدف آن محافظت از بدن در برابر درد مزمن است، در ابتدا مهم است. داشتن یک رژیم غذایی خوب و سالم در این دوران توصیه می‌شود. هرچه بهتر از بدن خود مراقبت کنید، قدرت خود را بهتر به دست می‌آورید.

در این مدت دراز کشیدن و نشستن مشکل است. آهسته راه رفتن معمولا خوب است. بنابراین پیاده‌روی آهسته همراه با استراحت‌های آرام توصیه می‌شود. به محض کاهش درد پس از مدتی، پزشک فیزیوتراپی را تجویز می‌کند. استفاده از این فیزیوتراپی ضروری است، زیرا به شما می‌آموزد چه اشتباهاتی مرتکب شده‌اید، چگونه از این اشتباهات اجتناب کنید و چگونه می‌توانید به تقویت ناحیه آسیب دیده دیسک کمک کنید. تمرینات نشان داده شده باید روزانه انجام شود. علت فتق دیسک می‌تواند به شما کمک کند دوباره قوی شوید.

دیسک کمر و بدنسازی

تمرین بعد از دیسک کمر و بدنسازی

شما باید به محض اجازه پزشک شروع به ورزش کنید. تمرین سخت تنها راه خلاصی کامل از شر فتق دیسک است، زیرا این تمرین برای تقویت عضلاتی است که برای حمایت کافی از ستون فقرات ضعیف هستند. این روند کمی طول می‌کشد، اما پس از آن شما بدون درد خواهید بود، شاید حتی بهتر از قبل از حادثه.

هدف اصلی تقویت عضلات اطراف ناحیه آسیب دیده است. در این مرحله صحبت از وزنه‌های سنگین نیست، بلکه در مورد اجرای عالی حرکات و تمرینات است. به فیلم‌های پزشکان و فیزیوتراپیست‌ها در یوتیوب نگاه کنید، که توضیح می‌کنند که کدام ورزش‌ها به طور خاص بعد از فتق دیسک کمک می‌کند. این تمرینات را به بهترین نحو ممکن و ترجیحا روزانه انجام دهید. تحمل فتق دیسک ممکن است سخت باشد. اما با نگرش صحیح، پشتکار و تمرین منظم می‌توان بر آن غلبه کنید. در نهایت قوی تر از قبل ادامه دهید.

علائم فتق دیسک

فتق دیسک می‌تواند اعصاب نخاعی را در این فرآیند تحت فشار قرار دهد. دیسک کمر می‌تواند باعث درد در بازو یا پا یا حتی عطسه شود. اگر دیسک لیز خورده در ستون فقرات گردنی باشد (فتق دیسک گردن)، احتمالاً درد در شانه یا بازو خواهد بود. اگر فتق در ستون فقرات کمری باشد (فتق دیسک کمر)، به طور معمول درد در باسن، ران و احتمالا ساق پا رخ می‌دهد و اغلب عصب سیاتیک را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بی حسی و گزگز نیز امکان دارد رخ دهد. در برخی موارد، ضعف عضلانی می‌تواند به دلیل فشردگی عصب ناشی از فتق دیسک رخ دهد.

چگونه از آسیب دیسک در بدنسازی جلوگیری کنیم؟

ساختار ستون فقرات کمری به بدن اجازه می‌دهد تا وزنی در حدود ۶۸۰ کیلوگرم را تحمل کند. چه ورزشکار باشید چه نباشید. برای جلوگیری از آسیب دیدن دیسک، باید هنگام بلند کردن بارهای سنگین وزن را به طور مساوی توزیع کنید. از تلاش برای بلند کردن بارهای بسیار سنگین، حتی در هنگام انجام تمرینات قدرتی خودداری کنید. هنگام بلند کردن وزنه‌های سنگین، وضعیت بدن خود را خوب حفظ کنید.

کلام آخر

به عنوان یک قاعده کلی، قبل از اینکه فرد بخواهد پس از آسیب کمر به روال وزنه برداری بازگردد، مهم است که وضعیت کمر خود را بداند و مقدار وزن را در محدوده شخصی نگه دارد. اگر کسی کمردرد را تجربه کرده است، بهتر است قبل از شروع وزنه زدن، ابتدا توسط پزشک یا متخصص ستون فقرات ارزیابی شود.

نظرات


آر ام چارتس

بسیار زیبا نوشته بودین. کارتون درسته


پاسخ