طرز صحیح نشستن افراد دارای دیسک کمر

  • تاریخ: خرداد ۲۹, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: ۲ دیدگاه
  • تعداد بازدید: 3105 بار

فتق دیسک می تواند ادامه زندگی روزمره را برای افراد مبتلا بسیار دردناک کند. در اینجا چند نکته برای کمک به شما در تسکین درد دیسک کمر وجود دارد.
اگر برای شما یا عزیزانتان فتق دیسک کمر تشخیص داده شده باشد ، اولین سوال شما از متخصص ارتوپدی این است که “چگونه می توان درد را کاهش داد؟” تمام کارهایی مثل نشستن پشت میز و خواب راحت که قبلا به راحتی انجام می دادید، اکنون چالش برانگیزتر یا کاملا دور از دسترس به نظر می رسند.

فتق دیسک یک آسیب شایع ارتوپدی است ، اما برای داشتن یک زندگی کامل و فعال می تواند بسیار مختل کننده باشد. این اتفاق زمانی رخ می دهد که یکی از دیسک های پر از ژل که به عنوان کمک فنر بین مهره های ستون فقرات عمل می کند ، پاره می شود یا از جای خود می لغزد. سپس دیسک آسیب دیده اعصاب مجاور را تحریک کرده و علائم ناخوشایند و دردناکی ایجاد می کند.

طرز صحیح نشستن برای افراد دارای دیسک کمر

خوشبختانه دیسک های فتق شده اغلب به خوبی به فیزیوتراپی و داروهای ضد درد پاسخ می دهند و بندرت نیاز به جراحی دارند. به عنوان بخشی از بهبودی ، فیزیوتراپیست شما بهترین روش های نشستن و خواب را برای کاهش درد به شما آموزش می دهد.

نحوه نشستن با دیسک کمر

فتق دیسک می تواند در هرجای ستون فقرات ، از گردن تا پایین کمر اتفاق بیفتد و معمولا در نتیجه پیری یا چیزی به سادگی عطسه ، بلند کردن جسم سنگین یا خوابیدن در وضعیت نامناسب پیش می آید. اگر دیسک فتق شده عصبی را لمس نکند ، فرد علائمی را تجربه نمی کند. اما اگر اینگونه باشد ، به احتمال زیاد دردی را در امتداد باسن یا پاها احساس خواهید کرد. سوزن سوزن شدن ، بی حسی و احساس ضعف نیز می توانداز علائم فتق دیسک باشد.

وقتی می نشینید یا دراز می کشید تا بخوابید ، درد می تواند شدید شود. با این حال ، تنظیم صحیح ستون فقرات می تواند فشار را بر روی کمر کاهش داده و به طور قابل توجهی ناراحتی شما را کاهش دهد. ارتوپد و فیزیوتراپیست شما بهترین حالت های نشستن و خواب را مدلسازی می کنند ، اما در اینجا چند نکته کلی برای کاهش درد هنگام نشستن با دیسک کمر آورده شده است.

زیاد ننشینید

نشستن به مدت طولانی برای افرادی که دیسک کمر دارند ایده آل نیست. حفظ وضعیت بدن به مدت طولانی در یک شرایط ثابت باعث عود درد می شود، زیرا نشستن به مدت طولانی فشار زیادی را به کمر تحمیل می کند. حداکثر پس از ۳۰ دقیقه نشستن یک بار از جای خودبلند شوید و ۲۰ ثانیه قدم بزنید. حتی میتوانید برای رفع خستگی در جای خود بایستید و به سمت عقب خم شوید و دو بار نفس عمیق بکشید.

برای افراد دارای دیسک کمر که نیاز به نشستن طولانی مدت برای کار خود دارند، میز ایستاده یک گزینه عالی است ، اما اگر باید بنشینید ، ستون فقرات خود را محکم به پشت صندلی تکیه دهید ، صاف بنشینید و دست و پا نزنید (که باعث کشیدگی رباط های ستون فقرات و تشدید دیسک کمرتان می شود). زانوها باید با لگن همسطح باشند یا کمی بالاتر از باسن قرار بگیرند. صندلی باید در ارتفاعی باشد که به شما امکان دهد پاها را روی زمین صاف نگه دارید.

میز ایستاده

نحوه صحیح نشستن

صاف و قائم بنشینید، کمر راست و شانه ها را عقب نگهدارید.به پشتی صندلی تکیه دهید به طوری که باسن شما با پشت صندلی در تماس باشد. باید قوس های طبیعی بدنتان را در زمان نشستن حفظ کنید.

وزن بدن را روی هر دو باسن تقسیم کنید. طوری بنشینید که زانوها هم سطح باسن یا بالاتر باشند، برای این موضوع می توانید از یک چهارپایه استفاده کنید. و پاها را روی هم نیندازید. برای بلند شدن از صندلی با صاف کردن پاهابلند شوید، نه با خم شدن از ناحیه کمر.

حفظ قوس طبیعی کمر

برای حمایت بیشتر ، یک حوله رول شده یا یک بالش کوچک بین صندلی و قوس کمرتان به صورت لوله شده بگذارید. وقتی در ماشین هستید نیز این کار انجام دهید. حتی می توانید از پشتی های طبی مخصوص به جای حوله استفاده کنید. سعی کنید حالت نرمال ستون فقرات که حالت S انگلیسی است  را حفظ کنید. ( ستون فقرات شما نباید حالت C باشد). اگر مجبور هستید مدت زمان طولانی بنشینید ، حتما برای کشش عضلات خود مدام استراحت کنید.

تغییر وضعیت

در زمانی که در حالت نشسته قرار دارید، یک حالت ثابت نداشته باشید، و مرتب خود را جابجا کنید. حفظ یک وضعیت به طور ثابت در بدن، علاوه بر فشارهای نامناسبی که وارد می کند، می تواند سبب اسپاسم و گرفتگی عضلات می شود.

روی زمین ننشینید

در افراد مبتلا به کمر درد یا دیسک کمر، نشستن بر روی زمین سبب فشار به نواحی آسیب دیده می شود. علت این فشاردر فرد مبتلا به کمر درد  معمولا ضعف در عضلات پاراورتبرال و ناتوانی فرد در حفظ وضعیت مناسب و نشستن به طور صاف به هنگام نشستن بر روی زمین است.

عدم انجام حرکات ناگهانی

زمانی که ۳۰ دقیقه یا بیشتر نشسته اید، چه در منزل یا محیط کار و یا حتی ماشین، زمانی که می ایستید، بلافاصله به جلو خم نشوید، صبر کنید حداقل ۰ تا ۳۰ ثانیه از ایستادن و راه رفتنتان بگذرد، سپس در صورت نیاز به جلو خم شوید. اگر می خواهید چیزی را از زمین بلند گنید، حتما کمر خود را صاف نگهدارید و زانوهای خود را خم کنید تا به چیزی که می خواهید نزدیک شوید.

نظرات


مریم

سلام اینکه گفتید روی زمین نشینیم خب باید روی بالشتکای دوناتی بشینیم؟


پاسخ
امیرعلی

من ۴۵ سالمه ۳ ساله جراحی میکروسکوپیک کردم و ۱۲ سال به دیسک کمر مبتلا بودم که سال آخر دیسکم پاره شد که با جراحی کمردرد و دردپاهام رفت من تو اون یازده سال سعی میکردم مراعات کنم ولی شغلم جوری بود که باید زیادی سرپا می ایستادم و اینکه مدت کوتاهی ورزش کردم و اگه اصول را رعایت میکردم دیسکم پاره نمیشد الان هم بعد عمل خیلی مراعات دارم و حتی شغلمو تغییر دادم و برای تقویت عضلات کمر پیلاتس میرم و روی بالشتک دوناتی میشنیم و هر یک ساعت تغییر وضعیت میدم و هر یک ساعت رانندگی کنار میزنم یکم راه میرم . من بعد از ۱۲ سال تونستم زندگی بدون درد را تجربه کنم برای همین رعایت میکنم که دیگه عود نکنه البته زمانی که دیسک خفیف داشتم فقط به کمرم فشار میامد درد داشتم و خیلی روزا ممکن بود درد نداشته باشم ولی اون یکسالی که دیسکم پاره شد یکسره درد داشتم و درد به پاهام تیر میکشید. سختی خیلی کشیدم چون بعد از ابتلا به دیسک کمر ازدواج کرده بودم و برای زن و بچه هام مجبور بودم صبح تا شب سرپا باشم. از جوونا میخوام خیلی مراعات کنند دیسک کمر نگیرند ورزش سنگین نکنید وزنه سنگین نزنید وسیله سنگین حمل نکنید کار سنگین نکنید زیاد خم و راست نشید زیاد نشینید زیاد واینستید.


پاسخ