آیا سیاتیک باعث فلج شدن می‌شود؟

  • تاریخ: مرداد ۲, ۱۴۰۰
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 1932 بار

یکی از شایع‌ترین اختلالات کمر، سیاتیک است که بیش از ۸۰٪ آمریکایی‌ها را در هر زمان رنج می‌دهد. طبق گزارش بهداشت هاروارد، این شرایط در مقیاس کلان به همان اندازه شایع است که بیش از ۴۰٪ از جمعیت جهان علائم آن را تجربه می‌کنند.
این اختلال باعث ایجاد درد مبهم یا شدید، بی حسی و ضعف در طول مسیر عصب سیاتیک می‌شود که از نخاع شروع می‌شود، از باسن عبور می‌کند و به سمت پایین پاها گسترش می‌یابد.
با این وجود، علی رغم شیوع این بیماری، بسیاری از افراد این بیماری را بدون تشخیص و بدون درمان رها می‌کنند، در نتیجه خود را در معرض خطر درد مزمن کمر قرار می‌دهند که از عملکرد، تحرک و انعطاف پذیری جلوگیری می‌کند.
در صورت عدم رسیدگی، وضعیت می‌تواند بدتر شود و در نهایت نیاز به جراحی دارد.

آیا سیاتیک باعث فلج شدن می‌شود؟

علائم سیاتیک

علائم سیاتیک معمولاً شامل موارد زیر است:

  • درد پشت و ران
  • گرفتگی عضلات
  • احساس سوزن‌سوزن شدن که در سراسر پاها گسترش می‌یابد
  • ضعف و بی حسی
  • سفتی در ناحیه آسیب دیده
  • درد تیر مانند (تیر کشیدن) که باعث دشواری در ایستادن می‌شود
  • بی اختیاری (عدم توانایی در کنترل روده و مثانه)

در حالی که علائم ممکن است در مراحل اولیه خفیف باشند، اما با پیشرفت بیماری شدت آن‌ها افزایش می‌یابد. طولانی شدن مدت زمان سپری شده بین شروع علائم و تشخیص می‌تواند باعث آسیب طولانی مدت به عصب سیاتیک شود.
اگر علائم سیاتیک را نادیده گرفته‌اید، ممکن است وقت آن باشد که حاد بودن بیماری را بپذیرید و براین‌اساس به دنبال درمان آن باشید.

دکتر باغبان متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات علائم، سبک زندگی، سابقه پزشکی، ژنتیک و استفاده دارویی از هر بیمار را برای تعیین بهترین دوره درمان که شامل گزینه‌های غیرتهاجمی و کم تهاجمی است، بررسی می‌کند. و به شما در درمان سیاتیک کمک می نماید.

ما پنج دلیل جمع آوری کرده‌ایم که شما نباید علائم مخرب سیاتیک را نادیده بگیرید.

۱. سیاتیک درمان نشده می‌تواند آسیب عصبی جبران‌ناپذیری ایجاد کند

در صورت عدم درمان، سیاتیک می‌تواند باعث آسیب دائمی عصب شود که درد کمر و پا را بدتر می‌کند. با گذشت زمان، درد ممکن است به سایر قسمت‌های بدن نیز گسترش یابد. در بعضی موارد، بیماران دیگر به داروی مسکن پاسخ نمی‌دهند و در نتیجه درد مزمنی ایجاد می‌شود که قابل جبران نیست.

بیماران دیابتی با افزایش خطر آسیب عصبی جبران‌ناپذیر روبرو می‌شوند.

بررسی، تشخیص و درمان به موقع می‌تواند به بیماران در استفاده از مراقبت‌های غیرتهاجمی و کم تهاجمی و در عین حال مؤثر کمک کند، در نتیجه احتمال آسیب عصبی دائمی آن‌ها را از بین می‌برد.

۲. شما در معرض خطر ابتلا به سندرم Cauda Equina هستید

درمان نشدن علائم سیاتیک، افراد را در معرض خطر ابتلا به سندرم cauda equina (CES) (سندرم دم اسبی) قرار می‌دهد. این وضعیت در اثر آسیب به ناحیه cauda equina  (دسته‌ای از ریشه‌های عصبی واقع در انتهای تحتانی نخاع) ایجاد می‌شود. CES ممکن است باعث فلج دائمی شود.

این وضعیت به عنوان یک اورژانس پزشکی طبقه بندی می‌شود و باعث کمردرد غیر قابل تحمل همراه با بی اختیاری می‌شود. بیماران همچنین احساس سوزش و سوزن‌سوزن شدن در پاها را دارند که حرکت را محدود می‌کند و باعث مشکلات راه رفتن می‌شود.

درد سیاتیک به دلیل فشردگی ریشه عصب در نخاع است

۳. ممکن است از دست دادن کنترل و احساس حرکتی را تجربه کنید

در موارد شدید، بیماران از، ازدست‌دادن احساس در اندام آسیب دیده رنج می‌برند. این امر به ویژه برای بیماران دیابتی خطرناک است، زیرا اگر از دست دادن احساس تشدید شود، همراه با از دست دادن کنترل حرکتی خواهد بود.

عصب سیاتیک مسئول عملکرد حسی در قسمت پایینی و خلفی ساق پا، از جمله عصب کف پا است. همچنین عملکرد حرکتی عضلات محوری و همسترینگ را فراهم می‌کند. فشرده سازی طولانی مدت عصب سیاتیک باعث کاهش و قطع تدریجی احساس شده و در نتیجه باعث دردناک شدن و ناتوانی در حرکت می‌شود.

در چنین مواردی، بیماران دچار اختلال عملکرد حرکتی جبران‌ناپذیری می‌شوند که منجر به نیاز به قطع عضو می‌شود.

۴. اگر شرایط به مدت طولانی درمان نشود، ممکن است به جراحی نیاز داشته باشید

در صورت بررسی و تشخیص به موقع، بیماران می‌توانند تحت درمان غیر تهاجمی شامل درمان فیزیکی و یا داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDS) قرار گیرند. با این حال، اگر برای مدت طولانی تحت مراقبت نمانید، ممکن است نیاز به جراحی باشد.

به خصوص برای بیماران مبتلا به توموفوبیا (ترس از اقدامات پزشکی تهاجمی) و اضطراب قبل از عمل انتظار بیش از حد می‌تواند چالش برانگیز باشد.

۵. سلامت روان‌شناختی شما ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد

در حالی که سیاتیک استرس جسمی نامناسبی را به بدن وارد می‌کند، اما استرس روحی و روانی نیز ایجاد می‌کند که بیماران را به صورت روزمره تحت تأثیر قرار می‌دهد. این ممکن است به دلیل خواب نامنظم ناشی از سیاتیک، درد طاقت‌فرسا و بی اختیاری باشد.

فشار روانی طاقت‌فرسا می‌تواند به بیماران آسیب وارد کند و سلامت کلی آنها را تهدید کند.

اگر از کمر درد رنج می‌برید و فکر می‌کنید ممکن است درد سیاتیک باشد، به متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات خود اجازه دهید تا به شما در داشتن یک تشخیص دقیق کمک کند. با یک درمان مؤثر، می‌توانید از بروز درد سیاتیک و اثرات ناتوان کننده و بی تحرک کننده آن که می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری ایجاد کند، جلوگیری کنید.

نظرات