ویژگی های سردرد های تومور مغزی

  • تاریخ: بهمن ۲۸, ۱۳۹۸
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: بدون دیدگاه
  • تعداد بازدید: 898 بار
ویژگی های سردرد های تومور مغزی

ممکن است شما به دلیل داشتن سر درد های شدید این سوال را از خود کرده باشید که تومور مغزی دارید ؟ باید به شما این موضوع را خاطر نشان کنیم که تومور مغزی بسیار نادر است و سالانه تعداد افراد کمی مبتلا به این بیماری می شوند به عنوان مثال در کشور پر جمعیت آمریکا (۳۲۷ میلیون نفردر حال حاضر) کمتر از ۹۰ هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند  که به عبارت بهتر در آمریکا تنها ۰.۰۲ درصد از افراد به این بیماری مبتلا هستند. اما ویژگی های سردرد های تومور مغزی چیست ؟

در اکثر مواقع سردرد ها جای نگرانی ندارند و ممکن است در بدن شما به دلایل مختلفی چون : آلودگی هوا , افزایش فشار خون , استرس و غیره باشد. اما در شرایطی که سر درد های شما به صورت متوالی ادامه داشت بهتر است که کمی نگران سردرد خود باشید و خود را به یک پزشک متخصص نشان دهید و به وی گوش زد کنید که سردردتان غیر معمول است.

نشانه های مربوط به سردرد های تومور مغز

مهم ترین علامت مربوط به تومور مغزی سردرد های شدید است. در اکثر مواقع این سردرد ها در ساعات اولیه صبح آغاز خواهند شد و علاوه بر سر درد همراه با حالت تهوع و استفراغ نیز همراه است. ممکن است با توجه به محل قرار گیری که این تومور در سر دارد علائم آن متفاوت باشد که در زیر لیستی از علائم با توجه به محل قرار گیری تومور را برای شما لیست نموده ایم:

  • تومور مغزی در مجاورت اعصاب بینایی در شرایط خاص دیده شده است که علاوه بر سر درد حالت بینایی و در واقع دوبینی را در بیمار ایجاد می کند.
  • تومور مغزی در نزدیکی عصب های شنوایی قرار گرفته و در نتیجه این امر ممکن است باعث کم شدن شنوایی و زوزه کشیدن گوش بیمار شود.
  • در صورتی در نزدیکی مخچه باشد باعث عدم تعادل بیمار خواهد شد.
  • در مواردی که محل تومور مغزی در کنار عصب های کنترل حرکتی بدن باشد بیمار در حرکت های خود اخلال های را حس خواهد  کرد و ممکن است تعادل خود را از دست دهد.

آنچه خواندید در مورد نوع قرار گیری تومور در مغز و علائم های گوناگون آن بود ولی در شرایط کلی افرادی که دارای تومور مغزی هستند ممکن است موارد زیر را به صورت کامل لمس کنند:

  •  سردرد های شدیدی که در نیمه شب شما را از خواب بیدار خواهد کرد.
  • سردرد هایی که ممکن است با تکان خوردن بدن و جابه جا شدن بدن رخ دهد (درد شدید)
  • سر درد هایی که دارو های مسکن معمولی مثل آسپرین , استامینوفن و غیره خوب نمی  شود
  • سر درد هایی که بیشتر از ۱ روز و به صورت متوالی همراه با بیمار است.
  • کاهش وزن (در صورتی که وزن شما بدون رژیم و بدون هیچ دلیلی در حال کاهش چشم گیر است)
  • تشنج
  • اختلال در بینایی (تار دیدن اشیا و یا دوبینی پیدا کردن)
  • کاهش شنوایی و یا اختلال های دیگر در شنوایی
  • در هنگام صحبت کردن ناگهان زبان شما خشک میشود و نمیتوانید ادامه دهید.
  • از دست دادن تعادل بدن در زمان راه رفتن

تمام موارد یاد شده ممکن است به دلایل گوناگون دیگر نیز باشد و در صورتی شما چندین مورد از موارد بالا را نیز داشتید بدین معنا نیست که حتما شما تومور مغزی دارید ولی ما به شما توصیه می کنیم که سریعا به بیمارستان مراجعه کنید و تمامی مشکلات خود را با دکتر در میان بگذارید به یاد داشته باشید کار پزشکی کار بسیار پیچیده و سختی است و شما نمی توانید خود سرانه برای خود دارو تجویز کنید و یا بیماری خود را حدس بزنید.

علائم تومور مغزی

راه های درمان تومور مغزی

بد نیست بدانید که در حال حاضر در حدود صد و بیست نوع تومور مغزی شناسایی شده است و بعضی از آنها خوش خیم و بعضی بدخیم هستند. شرایط سنی فرد و شرایط قوای جسمانی فرد برای نوع درمان متفاوت خواهد بود اما درحالت کلی ۳ روش مرسوم  برای درمان تومور مغزی وجود دارد که ما توجه شما را به این سه روش جلب می کنیم:

  1. درمان تومور مغزی با جراحی : با گسترش تکنولوژی در صنعت پزشکی انسان قادر شده است تا بتواند سخت ترین جراحی ها را نیز با موفقیت انجام دهد. جراحی های مربوط به تومور مغزی را میتوان جزو سختترین جراحی های دنیا دانست و در صورت موفقیت در جراحی درمان حاصل می شود. اما لازم به ذکر است در مواردی تومور در جایی از مغز قرار گرفته است که امکان جراحی وجود ندارد و باید از روش های دیگر روند درمان صورت بپذیرد.
  2. درمان تومور مغزی با شیمی درمانی: یکی دیگر از روش های درمان در تومور های مغزی شیمی درمانیست که به وسیله دارو های شیمیایی سعی در درمان بیمار میشود.
  3. درمان تومور مغزی با پرتو درمانی: در این روش با استفاده از پرتو های اشعه X سعی در از بین بردن سلول های سرطانی و یا سعی در کوچکتر کردن آن می شود. در بعضی از موارد نیز ممکن است با انتقال موارد رادیواکتیو در مغز برای مدت زمان کمی سعی شود تا تومور سر را از بین ببرند.

نتیجه گیری

همانطور که در ابتدای مقاله نیز به شما یاد آور شدیم درصد بسیار کمی از افراد در دنیا به این بیماری مبتلا می شوند و صورتی که سر درد های شدید دارید لزوما به معنای وجود تومور مغزی نیست . ویژگی های سردرد های تومور مغزی که ذکر شد می تواند علت بیپپماری های دیگر نیز باشد. پس منطقی ترین راه مراجعه به متخصص مفز و اعصاب می باشد. متخصص بعد از معاینه می تواند وجود بیماری یا تومور را با انجام سلسله آزمایشاتی تشخیص داده و بهترین راه درمان را برای شما تجویز نماید.

نظرات