علت بوجود آمدن تومور مغزی

  • تاریخ: دی ۲۴, ۱۳۹۸
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: ۱ دیدگاه
  • تعداد بازدید: 4939 بار

افرادی که خود یا اطرافیانشان دارای تومور مغزی هستند ، به دنبال علت علت بوجود آمدن تومور مغزی هستند تا با راهکار هایی از آن جلوگیری کنند. فاکتور خطر چیزی است که باعث افزایش احتمال ابتلا به یک تومور مغزی می‌شود. اگرچه عوامل خطر اغلب در پیشرفت تومور مغزی تأثیر می‌گذارند، اکثر آنها به طور مستقیم تومور مغزی ایجاد نمی‌کنند.

برخی از افراد با چندین فاکتور خطر هرگز به تومور مغزی مبتلا نمی‌شوند، در حالی که برخی افراد دیگر بدون فاکتورهای خطر به این بیماری مبتلا می‌شوند. دانستن عوامل خطر و صحبت کردن در مورد آنها با پزشک ممکن است به شما در تصمیم گیری‌های آگاهانه‌تر کمک کند. اما ، در حال حاضر، هیچ راه شناخته شده‌ای برای جلوگیری از بروز تومور مغزی از طریق تغییر سبک زندگی وجود ندارد.

علت به وجود آمدن تومور مغزی

چه عواملی احتمال ابتلای افراد را به تومورهای مغزی افزایش می‌دهد؟

اغلب اوقات علت تومور مغزی ناشناخته است اما عوامل زیر ممکن است خطر ابتلا به یک تومور مغزی را افزایش دهند و در واقع علت بوجود آمدن تومور مغزی باشند :

سن وجنسیت

تومورهای مغزی در کودکان و سالخوردگان شایع‌تر هستند، اگرچه افراد هر سن ممکن است به تومور مغزی مبتلا شوند. به طور کلی، مردان در ابتلا به تومور مغزی مستعدتر از زنان هستند. با این حال، برخی از انواع خاصی از تومورهای مغزی مانند مننژیوم در زنان شایع‌تر هستند.

قرار گرفتن در معرض حلالها، آفت کش ها، محصولات نفتی، لاستیک و یا وینیل کلراید ممکن است خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش دهد. با این حال، شواهد علمی دال بر تأیید این فرضیه وجود ندارند.

سابقه خانوادگی

حدود ۵ درصد از تومورهای مغزی ممکن است به عوامل ژنتیکی ارثی یا شرایطی از قبیل سندرم لی فرامنی، نوروفیبروماتوز، سندرم کارسینوم سلول‌های بازال نووید، اسکلروز توبرکلوز، سندرم تورکوت و بیماری فون هیپال لیندائو مرتبط باشند. دانشمندان همچنین “خوشه” تومورهای مغزی را در برخی از خانواده‌ها یافتند که ارتباطی با این شرایط ارثی شناخته شده ندارند. مطالعات برای تلاش برای پیدا کردن علت بروز این خوشه‌ها در دست انجام هستند.

قرار گرفتن در معرض عفونت، ویروس‌ها و آلرژن ها

عفونت با ویروس اپشتاین بار خطر ابتلا به لنفوم مایع مغزی نخاعی را افزایش می‌دهد. اپشتاین بار بیشتر به عنوان ویروسی شناخته می‌شود که منونوکلئوز یا مونو را ایجاد می‌کند. در تحقیقات دیگر، سطوح بالای ویروس معروف سیتومگالوویروس در بافت تومور مغزی یافت شده است. معنای این یافته در حال بررسی است. تحقیقات نشان داده‌اند که چندین نوع از ویروس‌های دیگر نیز تومورهای مغزی در حیوانات ایجاد می‌کنند.

اطلاعات بیشتر برای پیدا کردن اینکه آیا قرار گرفتن در معرض عفونت، سایر ویروس‌ها یا آلرژن ها باعث افزایش خطر ابتلا به تومور مغزی در افراد می‌شود، مورد نیاز است. توجه داشته باشید، مطالعات نشان داده‌اند که در بیماران مبتلا به سابقه آلرژی یا مشکلات پوستی خطر ابتلا به گلیوما کمتر است.

میدان‌های الکترومغناطیسی

اکثر مطالعاتی که نقش میدان‌های الکترومغناطیسی، مانند انرژی حاصل از خطوط برق یا استفاده از تلفن همراه را ارزیابی می‌کنند، هیچ ارتباطی در خصوص افزایش خطر ابتلا به تومور مغزی در بزرگسالان را نشان نمی‌دهند.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) به دلیل اطلاعات متناقض در مورد خطر این وسایل، در کودکان توصیه می‌کند که استفاده از تلفن همراه محدود شود و استفاده از یک هدست هم برای بزرگسالان و هم کودکان را روشی مناسب اعلام کرده است.

درمان قبلی مغز یا سر با اشعه یونیزه کننده، از جمله اشعه ایکس، یک عامل خطر برای بروز تومور مغزی است.

آسیب سر و تشنج

ارتباط آسیب جدی به سر با بروز تومورهای مغزی برای مدت طولانی مورد مطالعه قرار گرفته است. برخی مطالعات ارتباط بین ترومای سر و مننژیوما را نشان داده‌اند، اما بین ترومای سر و گلیوما ارتباطی یافت نشده است. داشتن سابقه تشنج با تومورهای مغزی از مدت‌ها قبل مرتبط تشخیص داده شده است، اما به دلیل این که تومور مغزی می‌تواند باعث تشنج شود، دقیقاً مشخص نیست که آیا تشنج خطر تومور مغزی را افزایش می‌دهد یا این که تشنج ناشی از تومور است یا مصرف داروی ضد تشنج خطر را افزایش می‌دهد.

ترکیبات N-nitroso

به نظر می‌رسد برخی مطالعات مربوط به رژیم غذایی و مکمل‌های ویتامین نشان می‌دهند که ترکیبات N-nitroso در رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به تومورهای دوران کودکی و بزرگسالان را افزایش دهد. ترکیبات N-nitros در بدن از نیتریت یا نیترات در برخی از گوشت‌های فرآوری شده، دود سیگار و لوازم آرایشی به وجود می‌آید. با این حال، قبل از اینکه ارتباط قطعی این دو مشخص شود، تحقیقات اضافی لازم است

نظرات


Asal

بسیار عالی و جامع


پاسخ