آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود ؟

  • تاریخ: شهریور ۳, ۱۳۹۹
  • دسته بندی: مقالات
  • دیدگاه کاربران: ۳ دیدگاه
  • تعداد بازدید: 2459 بار
شکستگی مهره کمر

در این مقاله قصد داریم به سوال آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود پاسخ دهیم . شکستگی مهره کمر یکی از اتفاقاتی است که می تواند در زندگی هر شخصی به هر دلیلی اتفاق بیفتد . برای مثال ممکن است فردی در اثر پرت شدن یا سقوط کردن از یک بلندی اگر با پاهای خود به زمین برخورد کند دچار شکستگی ستون فقرات و مهره های کمر می شود و یا در اثر تصادفات رانندگی این اتفاق برای افراد بیفتد که متاسفانه بسیار دردناک است .

اما سوال اینجاست که آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود ؟ آیا افرادی که دچار این عارضه شده اند می توانند مثل قبل سلامتی خود را به دست آورند؟

باید عرض کنیم که بله بیمار بسته به نوع شکستگی که دارد در مدت زمان های متفاوتی بهبودی خود را به دست خواهد آورد ولی مراقبت از بیمارانی که دچار شکستگی مهره های کمر شده اند اصول و قوانین خاص خود را دارد که در ادامه در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

اگر احساس کردید به صورت ناگهانی درد شدیدی در ناحیه کمر به پایین و یا کمر به بالا احساس کردید به پزشک مراجعه کنید تا پزشک با عکس برداری های مختلف نوع درد شما را تشخیص دهد.

این نکته را هم اضافه کنیم که افرادی که دچار پوکی استخوان هستند و خانم های یائسه خیلی بیشتر در معرض شکستگی و مشکلات ستون فقرات و کمر خواهند بود و در نتیجه بیشتر باید مراقب باشند. در واقع پزشک با انجام آزمایشات عکس برداری و تست های مغز و اعصاب می تواند این مورد را تشخیص دهد.

پس از احساس درد در ناحیه کمر چه اقداماتی باید انجام دهیم ؟

اگر احساس کردید درد شدیدی در ناحیه نخاعی دارید سریعا به پشت به حالت کاملا طبیعی دراز بکشید و از اطرافیان بخواهید یک گردنبند طبی برای شما استعمال کنند و شما را روی یک تخته صاف  قرار دهند و به بیمارستان منتقل کنند .

ممکن است از خود سوال کنید آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود ؟ برای پاسخ این سوال باید صبر داشته باشید و حتما توصیه های پزشک خود را جدی بگیرید. پس از تشخیص های پزشک  بسته به نوع درد ممکن است درمان های غیراز جراحی برای شما در نظر گرفته شود .

برای مثال تجویز داروهای ضد درد و استراحت مطلق و انجام حرکات آرام برای بازگشت به حالت طبیعی برای افرادی که صدمه کمتری دیده اند توسط پزشک تجویز و توصیه می شود .

اما اگر به پزشک مراجعه نکردید این رابدانید که ممکن است استخوان کمر به همان حالت شکسته و خم شده جوش بخورد و عوارض بسیار بیشتری برای شما به وجود خواهد آورد .

عوارض مراجعه نکردن به پزشک :

  • ایجاد گودی کمر
  • ایجاد کژ پشتی
  • ایجاد قوز
  • انحنای کمر به سمت جلو
  • کمردردهای متداول با دردهای مزمن
  • از دست دادن تعادل و کاهش تحرک
  • به هم خوردن ریتم زندگی در اثر درد و کاهش انرژی برای فعالیت

شکستگی مهره کمر چگونه درمان می شود ؟

باتوجه به سوال متداولی که افراد می پرسند مبتنی بر اینکه آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود ؟ در قسمت زیر درمان هایی که باعث بهبودی شکستگی مهره کمر می شوند رابیان می کنیم:

بستن کمربندطبی : احتمال خیلی زیاد پس از آنکه به پزشک مراجعه کردید از شما بخواهد تا زمانی که بهبودی کامل را به دست آورید باید از کمربند طبی استفاده کنید .زیرا این کمربند باعث می شود تعادل در ستون فقرات شما به وجود بیاید و ستون فقرات شما حالت پایداری تا زمان بهبودی شما داشته باشد .

بریس کمر : بریس کمر نیز فقط باید توسط پزشک تجویز شود که به دلیل فرم بسیار سفت و محکمی که دارد جلوی حرکت ستون فقرات را میگیرد و همین موضوع باعث می شود شما درد کمتری را تجربه کنید اما نباید به مدت طولانی از بریس استفاده کنید زیرا استفاده بیش از حد آن باعث ضعیف شدن عضلات کمر نیز می شود . زمان و نحوه استفاده از بریس تنها با تجویز پزشک باید انجام شود.

جراحی : اکثر دردها و شکستگی های مهره های کمر ناشی از فشار و پوکی استخوان اتفاق می افتد و جراحی برای موارد خاص ایجاد می شود یعنی مثلا اگر مهره کمر دارای ارتفاع کمتر از ۵۰درصد شود و برای آنکه آسیب های بیشتری به ستون فقرات وارد نشود جراحی انجام می شود .

عمل بسته : زمانی که فرد دچار شکستگی مهره کمر می شود و فشار و درد به ستون فقرات فرد وارد شود ممکن است پزشک عمل بسته را برای بیمار تجویز کند که بسته به نوع و شدت دردی که بیمار دارد عمل بسته انسداد فاست و همچنین تزریق استروئیدها به بیمار صورت می گیرد که باعث جلوگیری انتقال درد به مغز خواهد شد.

بیشتر بخوانید : جراحی کیفوپلاستی

فیزیوتراپی : افرادی که دچار شکستگی مهره های کمر هستند پس از مراجعه به پزشک و تجویزات او احتمالا برای بهبودی بیشتر فیزیوتراپی باید صورت بگیرد تا متناسب با ظرفیت بیمار حرکات توانبخشی برای افزایش قدرت کمر و افزایش تحرک انجام شود .

ازن تراپی : ازن تراپی یکی از راه های مناسب برای بیماران است به طوری که پزشکان گاز اکسیژن -ازن را از قسمتی که دیسک بیرون زده است به صورت مستقیم به بیمار تزریق می کنند و باعث می شود حجم دیسک کم و کاهش پیدا کند و همین کاهش حجم دیسک باعث می شود تا درد بیمار از طریق کم شدن فشار بر اعصاب بسیار کمتر شود.

استراحت : قطعا یکی از راه های درمان شکستگی مهره کمر استراحت و کم کردن فعالیت های روزمره است . افرادی که دچار شکستگی مهره کمر و ستون فقرات هستند باید این را بدانند که این شکستگی باید به صورت جدی درمان شود و تا حدی که می توانند باید فعالیت های خود را برای استراحت بیشتر در منزل کم کنند تا به اصطلاح استخوان جوش بخورد و از هر عمل و حرکتی که باعث می شود به کمرتان فشار وارد شود مانند بلند کردن اجسام سنگین باید دوری کنید.

نکته دیگر این که اگر سن بالایی دارید این را بدانید که به دلیل نازک بودن استخوان ها باید استراحت مطلق داشته باشید.

پس در پاسخ به سوال اینکه آیا شکستگی مهره کمر خوب می شود باید بگوییم بله با مراجعه به پزشک و تجویز داروها و اعمال حرکات فیزیوتراپی و کم کردن فعالیت وتحرک و رعایت نکاتی که پزشک بیان می کند مهره ها جوش می خورند و فرد سلامت خود را به دست خواهد آورد.

نظرات


میثم

سلام من الان ۳ هفته است تصادف کردم و مهره ۶ هم شسکته از روزهای اول حال بهتری دارم کمر بند طبی هم میبندم خواستم ببینم این مهره خوب میشه؟تا کی باید کمربند طلی ببندم ؟
خیلی ممنون


پاسخ
شاه پسندی

سلام
پدر من در اثر خوردن به زمین سه تا از مهره‌هایشان شکسته است و ۳۰ درصد پوکی استخوان دارند
میخواستم بدونم چقدر باید استراحت کنند تا مهره‌های کمرشان جوش بخورد و دردشان کمتر شود


پاسخ
رضا

سلام ۳ روز پیش تصادف کردم مهره ۲ کمرم ترک خورده عکس گرفتم دکتر کمربند سفارش داده ولی گفت با کمر بند اصلا نخواب ولی درد میگیره


پاسخ